Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κοβουμε το κεφαλι απο τα γαυρακια,βγαζουμε και τα εντοσθια και τα πλενουμε καλα.
- Τα στρωνουμε με τη σειρα σε ενα ταπερακι,αλατιζουμε αρκετα
και ριχνουμε το ξυδι
- εως οτου τον σκεπασει.
- Κλεινουμε το ταπερ και αφηνουμε το γαυρο να ψηθει με το ξυδι και το αλατι για 3 ημερες στο ψυγειο.
- Οταν ειναι ετοιμος αδειαζουμε το ξυδι και τον ξεπλενουμε με νερο. Παιρνουμε ενα ενα κομματι
- και αφαιρουμε το κεντρικο κοκκαλο.
- Αφου τελειωσουμε την ολη διαδικασια,τοποθετουμε τα γαυρακια μας παλι στο ταπερ,
- ψιλοκοβουμε σκορδακι και μαιντανο στην ποσοτητα που θελουμε
και κατοπιν ριχνουμε
- καλαμποκελαιο μεχρι να καλυφθει η επιφανεια.Τα ξαναβαζουμε στο ψυγειο και παιρνουμε οποτε και οση ποσοτητα θελουμε και προσθετουμε ελαιολαδο οταν θελουμε να τα σερβιρουμε.
-
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Σκορδο και μαιντανο βαζετε αναλογα το γουστο σας.Επισης μια πολυ καλη και χρωματιστη παραλλαγη του ειναι να προσθεσετε λωριδες πιπεριων φλωρινης .Προκειται για εξαιρετικο ουζομεζε που κραταει για πολυ καιρο στο ψυγειο μας.ειναι πανευκολο στην παρασκευη του,και συνοδευει τελεια το ουζακι.Το μονο που σας ζηταει ειναι λιγο την υπομονη σας μεχρι να ψηθει στο ξυδι του!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 19 Οκτωβρίου 2010
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γαριδομακαρονάδα με Ούζο Πεντανόστιμη
Σπετσοφαι Παραδοσιακο Αλλιως
Σαγανακι Κανταιφι Διαφορετικο