ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ!!!

Το ψάρι είναι τροφή εύπεπτη και πλούσια σε φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο, σίδηρο, κοβάλτιο και χαλκό. Επιπλέον, τα λιπαρά ψάρια όπως το σκουμπρί, ο σολομός, η σαρδέλα, ο κολιός, ο γαύρος, η μαρίδα, ο μπακαλιάρος, η πέστροφα, είναι πηγές άφθονης βιταμίνης Α και Ο. Ειδικά αυτά τα ψάρια, περιέχουν τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που συμφωνα με όλες τις ιατρικές έρευνες επιδρούν ευεργετικά στο καρδιοαγγειακό σύστημα, ρίχνοντας την πίεση και παρεμποδίζοντας την απόφραξη των αρτηριών. Σήμερα επικρατεί η άποψη πως αν τρώγαμε καθημερινά 30 γραμμάρια ψάρι, το ποσοστό των καρδιοπαθειών θα είχε μειωθεί στο μισό! Το ψάρι, τέλος, είναι το πιο κατάλληλο φαγητό για όσους κάνουν δίαιτα, αφού δίνει στον οργανισμό τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και πολύ λίγες θερμίδες. Ποσο πιο υγιεινο λοιπον να φτιαξουμε τα ψαρακια μας στον φουρνο σα να τα εχουμε τηγανισει και να τα αλευρωσουμε με αλευρι ΖΕΑΣ η'ΝΤΙΝΚΕΛ χωρις γλουτενη ετσι οπως τα εφτιαξα εγω λογω διατροφης.Εσεις μπορειτε να τα αλευρωσετε με αλευρι για ολες τις χρησεις.Δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα απο τα τηγανητα. Δοκιμαστε τα με αυτο τον τροπο!!!

svg30
Μερίδες: 50 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • γαυρο 1 κιλο φρεσκο
    αλατι
    αλευρι
    ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Καθαριζουμε και πλενουμε πολυ καλα τα γαυρακια  τα βαζουμε στο τρυπητο και τα αλατιζουμε.
  2. Σε λαμαρινα του φουρνου μας, στρωνουμε λαδοκολλα και την λαδωνουμε παντου πολυ καλα.
  3. Παιρνουμε δυο δυο γαυρακια απο την ουριτσα τους τα αλευρωνουμε πολυ καλα τιναζουμε το περιττο αλευρι  και τα βαζουμε με ενωμενες τις ουριτσες στην λαμαρινα.Ακολουθουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα ψαρακια.
  4. Τελος τα ψεκαζουμε με λιγο ελαιολαδο απο πανω
  5.  και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180-200 βαθμους μεχρι να παρουν χρωμα σαν αυτο που θα επαιρναν αν τα τηγανιζαμε.Δεν τα γυρναμε καθολου κατα την ωρα του ψησιματος..τα ψαρακια θα εχουν παρει πανω κατω χρωμα.
  6. Αφου ψηθουν ριχνουμε λεμονακι και τα συνοδευουμε με  χωριατικη σαλατα και κρυα μπυριτσα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 24 Ιουλίου 2013