ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΚΙΜΑ!!!

Ενα πεντανοστιμο φαγητο στο οποιο εχουμε αντικαταστησει το ρυζι με την κινοα. Αντικαθιστα οποιοδηποτε δημητριακο η'ρυζι σε πολλες συνταγες,λαδερα,συνοδευτικα,σαλατες,σουπες κ.λ.π ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΚΙΝΟΑ !!! Το κινόα είναι ένα φυτό ιθαγενών στην Κολομβία, το Περού και τη Χιλή, από το οποίο εξάγεται το σιτάρι που χρησιμοποιείται στη διατροφή , η οποία μαζί με το καλαμπόκι και τις πατάτες, ήταν η βάση της διατροφής κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορίας των Ίνκας. Όσον αφορά τις διατροφικές ιδιότητες, το κινόα δεν περιέχει γλουτένη και είναι πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνες, ψευδάργυρο και σίδηρο, έχοντας, επομένως, μια επουλωτική, αναλγητική και αντι-φλεγμονώδη δράση και μπορείτε να το τρώτε σε μορφή λαδερού,οσπρίου,σαλάτας. Πηγη:http://dimitratdiet.blogspot.gr/2013/05/blog-post.html

svg50
Μερίδες: 10 κομμάτια
Επαγγελματικό

Συστατικά

  • ντοματες κοκκινες σφιχτες
    πιπεριες
    μελιτζανες
    κολοκυθακια
    κινοα 100 γρ.
    κιμα μοσχαρισιο 300 γρ.
    κρεμμυδι 2 ξερα μεγαλα τριμμενα
    σκορδο 3 σκ. ψιλοκομμενες
    μαιντανο ψιλοκομμενο 1/2 ματσακι
    δυοσμο ψιλοκομμενο 1/2 ματσακι
    αλατι
    πιπερι
    ελαιολαδο 200 ml
    νερο 100 ml

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε και κοβουμε τα λαχανικα μας οπως ΕΔΩ
  2. Βαζουμε την κινοα με ο,5 λιτρα νερο να βρασει αφου την εχουμε πλυνει καλα,
  3. για 15 λεπτα  σε χαμηλη θερμοκρασια
  4. μεχρι να σωθει το νερο.(οταν γινει διαφανη ειναι ετοιμη)
  5. Σε τηγανι ριχνουμε τα 100 ml ελαιολαδου να ζεσταθει και σωταρουμε κρεμμυδια με σκορδο,
  6. κατοπιν τον κιμα μεχρι να αλλαξει χρωμα,
  7. προσθετουμε την κινοα,ανακατευουμε,προσθετουμε
  8. την τριμμενη ψιχα ντοματας αλατι πιπερι
  9. μυρωδικα
  10. ανακατευουμε και αφαιρουμε απο την φωτια.
  11. Γεμιζουμε τα λαχανικα μας,προσθετουμε το υπολοιπο ελαιολαδο,τα 100 ml νερο
  12. και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους γα 1 ωρα και 1 τεταρτο(αναλογα τον φουρνο μας)
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 14 Μαΐου 2014