ΚΕΙΚ

ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΟΦΙ!!!

Ενα υπεροχο πεντανοστιμο κεικ,γεμιστο με κομματια μπανανας και πλουσια κρεμα καραμελας. Απολαυστε το!!!

Δύσκολο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
    βουτυρο 225 γρ. αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου
    ζαχαρη 1 1/2 νεροποτηρο κρυσταλλικη (460 γρ.)
    αβγα 4 σε θερμοκρασια δωματιου
    κρεμα γαλακτος 200 ml
    μπανανες 2 ωριμες λιωμενες
    μπισκοτα 250 γρ. πτι μπερ τριμμενα σε σκονη
    φαριν απ 363 γρ.
    μπεικιν παουντερ 2κ.γλυκου ανακατεμενο μεσα στο αλευρι
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
    ζαχαρη 250 γρ. κρυσταλλικη
    κρεμα γαλακτος 200 ml με 32% λιπαρα
    βουτυρο 3 κ.σουπας αγελαδος
    μπανανες 1 μεγαλη κομμενη μισοφεγγαρα
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
    κρεμα γαλακτος 400 ml παγωμενη σε σφιχτη σαντιγι
    καραμελα λιγη που εχουμε ηδη φτιαξει
    μπισκοτα λιγα τριμμενα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε στον καδο του μιξερ το βουτυρο να χτυπηθει
  2.  μεχρι να το δουμε να αφρατευει ελαφρως.
  3. Προσθετουμε διαδοχικα την ζαχαρη και ενα ενα τα αυγα.
  4. Κατοπιν προσθετουμε τα τριμμενα μπισκοτα με τις λιωμενες μπανανες,συνεχιζοντας το χτυπημα
  5.  και τελος προσθετουμε διαδοχικα αλευρι με κρεμα γαλακτος
  6. ανακατευουμε καλα
  7.  και αδειαζουμε το μιγμα σε καλα βουτυρωμενη και αλευρωμενη φορμα Νο 28.
  8. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 1 ωρα περιπου (αναλογα τον φουρνο μας). Αφου ψηθει το αφηνουμε ενα τεταρτο να σταθει και το αναποδογυριζουμε σε πιατελα.
  9. Την αλλη μερα με ενα καλο ψωμομαχαιρο κοβουμε με προσοχη το πανω μερος του κεικ κυκλικα χωρις να μας χαλασει.
  10. Αφου το αφαιρεσουμε παιρνουμε ενα αλλο μαχαιρακι και προσπαθουμε χαραζοντας παλι κυκλικα αφηνοντας περιθωριο αρκετο απο τα πλαινα του κεικ,χωρις ομως να το φτασουμε στον πατο του γλυκου.
  11. Χαραζουμε επισης και διπλα στην τρυπα δαχτυλιδι της φορμας παντα προσεχτικα
  12.  και αφαιρουμε με το χερι λιγη  ψιχα .
  13. Φτιαχνουμε την καραμελα οπως ΕΔΩ.Την αφηνουμε να πεσει η θερμοκρασια της και την βαζουμε για λιγο στο ψυγειο να πηξει ελαφρα.Προσθετουμε μεσα στην καραμελα την κομματιασμενη μπανανα οπου τις εχουμε ανακατεψει με λιγες σταγονες λεμονιου να μην μαυρισουν.
  14. Ανακατευουμε καλα
  15.  και με κουταλι γεμιζουμε τα κενα του κεικ,και το σκεπαζουμε με το καπακι του που ειχαμε κοψει.
  16. Χτυπαμε την κρεμα γαλακτος σε σφιχτη σαντιγι καλυπτουμε το κεικ και το διακοσμουμε με τριμμενα μπισκοτα και λιγη κρεμα καραμελας..
  17. Το βαζουμε στο ψυγειο για να σφιξει καλα και μετα μπορουμε να το κοψουμε σε φετες.
    ΥΓ:Το κεικ θα πρεπει να εχει φτιαχτει απο το πρωι της προηγουμενης ημερας για να μπορεσει να γινει ολη αυτη η διαδικασια την επομενη.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 7 Ιουνίου 2015