ΜΕΖΕΔΕΣΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΑΛΤΣΑ!!!

Δοκιμαστε να φτιαξετε γιαουρτλου κεμπαπ με υπεροχη σαλτσα εζμε με γευσεις που θα σας ταξιδεψουν σε μερη ανατολης!!! Ιδανικη ευκαιρια να τα φτιαξετε την τσικνοπεμπτη για να ψηθουν στα καρβουνα που ειναι ο καταληλοτερος τροπος.. Απολαυστε τα!!! Την συνταγη μπορειτε να την δειτε και εδω:http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=_ps3_izk_o_pxb0=

svg55
Μερίδες: 2 άτομα
Δύσκολο

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΚΕΜΠΑΠ
    κιμα αρνισιο 1 κιλο (περασμενο 1 φορα απο την μηχανη του κιμα)η’αναμεικτο αρνι με μοσχαρι
    πιπεριες 2 ψημενες φλωρινης,εμποριου η’σπιτικες
    μαιντανο 2 κ.σουπας ψιλοκομμενο
    γιαουρτι 2 κ.σουπας
    παπρικα 2 κ.σουπας γλυκια(για τα δικα μου γουστα βαλτε λιγοτερη)
    τσιμενι 1 κ.σουπας (μπαχαρικο)(επειδη ειναι βαρυ μπαχαρικο συνιστω λιγοτερο)
    αλατι
    πιπερι
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΕΖΜΕ
    ντοματες 4-5 κομμενες στην μεση
    πιπερια 1 οτι χρωμα θελετε ψιλοκομμενη
    σκορδο 1 σκ.ψιλοκομμενη
    κρεμμυδι 2 ξερα μεγαλα κομμενα σε φετες
    μαιντανο ψιλοκομμενο
    παπρικα γλυκια
    αλατι
    πιπερι
    σουμακ (μπαχαρικο)
    ελαιολαδο
    λεμονι
    ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΜΠΑΠ
    πιτες για σουβλακια
    γιαουρτι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε ολα τα υλικα για τα κεμπαπ στον καδο του μιξερ,τοποθετουμε τον γαντζο ζυμωματος
  2.  και ζυμωνουμε για 10 λεπτα τουλαχιστον μεχρι να δουμε τον κιμα να αλλαζει χρωμα. Ο κιμας θα ειναι ετοιμος οταν τον πιασουμε με τα χερια και κολλαει.
  3. Φοραμε γαντια για να τον αφαιρεσουμε απο τον καδο,τον τοποθετουμε σε ταπερ κλειστο και τον βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα τουλαχιστον ωστε να μπορεσουμε να τον πλασουμε,διαφορετικα δεν πλαθεται.
  4. Ετοιμαζουμε την σαλτσα βαζοντας τις ντοματες την πιπερια το ελαιολαδο,αλατι πιπερι σε ταψι
  5.  και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 45 λεπτα.Αφαιρουμε απο τον φουρνο και αφηνουμε να κρυωσουν.
  6. Σε ξυλο κοπης κοβουμε τα κρεμμυδια σταζουμε λιγο χυμο λεμονιου επανω τους,μαιντανο ψιλοκομμενο αλατι,σουμακ και με τα χερια μας τα ανακατευουμε.
  7. Αφου εχουν κρυωσει οι ντοματες με πηρουνι τις λιωνουμε,ριχνουμε το σκορδο τα κρεμμυδια
  8. ανακατευουμε καλα να ενωθουν και την αφηνουμε στην ακρη.
  9. Παιρνουμε ενα μερος κιμα και προσπαθουμε να ντυσουμε την καθε σουβλα δινοντας σχημα πλακε με τον μειγμα.
  10. Ψηνουμε στη σχαρα για 7-8 λεπτα απο καθε πλευρα.
  11. Τοποθετουμε τα κεμπαπ επανω στις πιτες,την σαλτσα, απο πανω το γιαουρτι και σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 18 Φεβρουαρίου 2014