ΟΣΠΡΙΑ

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ!!!

Φανταστικο,κλασικο,αγαπημενο και εξαιρετικα πεντανοστιμο φαγητο!!! Γιατι ποιος μπορει να τα βαλει με τετοιους γιγαντες......(???) Δοκιμαστε τους!!!

svg40
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • φασολια 700 γρ. γιγαντες
    κρεμμυδι 2 ξερα μεγαλουτσικα λιωμενα στο μουλτι
    σκορδο 2 σκ. λιωμενες στο μουλτι μαζι με τα κρεμμυδια
    ανηθο 1/2 ματσακι ψιλοκομμενο
    ντοματες 4 μεγαλες τριμμενες η’1 συσκευασια ντοματακια κονκασε
    λουκανικο 200 γρ. χωριατικο κομμενο σε ροδελες
    φετα κατσικισια οση ποσοτητα και οποια θελετε εσεις κομμενη σε μικρα κομματια
    σοδα 1 κ.σουπας
    ελαιολαδο 1 κρασοποτηρο
    αλατι
    πιπερι
    ριγανη
    παπρικα καπνιστη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Απο το προηγουμενο βραδυ τους εχουμε βαλει σε λεκανη με μπολικο νερο και την σοδα, να μουλιασουν.
  2. Την αλλη μερα τους ξεπλενουμε πολυ καλα και τους βαζουμε να βρασουν για 10 λεπτα.
  3. Τους σουρωνουμε,τους ξεπλενουμε καθως επισης και την κατσαρολα, και τους βαζουμε παλι να βρασουν με νερο να τους σκεπαζουν, για 35 λεπτα σε μετρια θερμοκρασια.
  4. Βαζουμε σε αντικολλητικο τηγανι  τα λουκανικα και τα ψηνουμε μεχρι να δουμε να παιρνουν ενα ελαφρυ χρωμα,
  5. κατοπιν ριχνουμε τα κρεμμυδια με το σκορδο και τα σωταρουμε μαζι μεχρι να μαραθουν και γυαλισουν.
  6. Βαζουμε τους γιγαντες με το νερακι που εχει απομεινει στην κατσαρολα σε ταψι,ριχνουμε τα λουκανικα με τα κρεμμυδια,τις ντοματες,τον ανηθο,
  7. ανακατευουμε καλα, προσθετουμε αλατι πιπερι,το ελαιολαδο ανακατευουμε
  8. και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180-190 βαθμους μεχρι να μεινουν με το λαδακι τους.
  9. Αφαιρουμε απο τον φουρνο προσθετουμε την φετα την ριγανη και την παπρικα.
  10. και ψηνουμε για 5 λεπτα και σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 11 Φεβρουαρίου 2014