ΝΗΣΤΙΣΙΜΑΟΣΠΡΙΑ

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΖΟΥΜΕΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ!!!

Εκτος του φουρνου οι γιγαντες μπορουν να μαγειρευτουν και στην κατσαρολα το ιδιο πεντανοστιμοι και ζουμεροι,αρκει τα φασολια μας να ειναι καλης ποιοτητας(βραστερα) Δοκιμαστε τους ειναι πεντανοστιμοι και ιδανικοι για την περιοδο νηστειας που διανυουμε.

svg25
Μερίδες: 4 άτομα
Εύκολο

Συστατικά

  • γιγαντες 500 γρ.
    κρεμμυδι 3 μετρια ξερα λιωμενα στο μουλτι
    σκορδο 4 σκ. λιωμενες μαζι με το κρεμμυδι
    ντοματες 4 μετριες ωριμες τριμμενες
    ανηθο 1/2 ματσακι ψιλοκομμενο
    ελαιολαδο 1 κρασοποτηρο
    ριγανη 1 πρεζα
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Απο το προηγουμενο βραδυ μουλιαζουμε με μπολικο νερο τους γιγαντες (τουλαχιστον 12 ωρες) Την αλλη μερα τους πλενουμε πολυ καλα,και τους βαζουμε σε κατσαρολα με νερο να βρασουν για 1 τεταρτο.Πεταμε το νερο σουρωνουμε τους γιγαντες και τους βαζουμε στην κατσαρολα με μπολικο νερο να βρασουν μεχρι να δουμε με την βοηθεια ενος πηρουνιου οτι τρυπιουντε.
  2. Τους σουρωνουμε και βαζουμε στην κατσαρολα το ελαιολαδο να ζεσταθει ριχνουμε κρεμμυδια και σκορδο,
  3. τα σωταρουμε ριχνουμε και τους γιγαντες ανακατευουμε να σωταριστουν ολα μαζι,
  4. ριχνουμε την ριγανη,
  5. την ντοματα
  6. τον ανηθο,
  7. 1 νεροποτηρο νερο και αφηνουμε σε μετρια φωτια να σιγοβρασουν
  8. μεχρι να πηξει λιγο η σαλτσουλα.
  9. Σερβιρουμε με φρεσκοτριμμενο πιπερι και τους συνοδευουμε με ελιτσες φρεσκο ψωμακι,και αν δεν νηστευουμε φυσικα τυρι φετα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 11 Απριλίου 2013