ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΣΠΡΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ!!!

Ενα απο τα αγαπημενα μου φαγητα ειναι τα γιουβαρλακια..

οχι τα ασπρα αλλα τα κοκκινα τα οποια θα τα βρειτε ΕΔΩ
Με τις βροχες και με το κρυο εκανα μια εξαιρεση και τα μαγειρεψα
ασπρα που αρεσουν στον συζυγο και τελικα με ενα μαγικο τροπο
τα περισσοτερα τα εφαγα εγω..

svg40
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • κιμα μοσχαρισιο 700 γρ.
    κρεμμυδι 1 μεγαλο ξερο ψιλοκομμενο
    μαιντανο 10 κλ. ψιλοκομμενο
    ανηθο 8 κλ. ψιλοκομμενο
    αβγα 1
    ρυζι 1/2 κρασοποτηρο καρολινα
    νερο 1,5 λιτρο
    αλατι
    πιπερι
    ελαιολαδο
    ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
    αβγα 1
    χυμό λεμόνι απο 2 λεμονια
    κορν φλαουρ 2 κ.γλυκου

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε ολα τα υλικα σε λεκανιτσα
  2.  και ζυμωνουμε πολυ καλα να ενωθουν ολα τα υλικα.
  3. Σε μια κατσαρολα βαζουμε το νερο,λιγο ελαιολαδο γιατι θα βγαλει και ο κιμας,και αφηνουμε να βρασει.Παιρνουμε στα χερια μας κιμα και του δινουμε σχημα σφαιρικο οσο ενα μεγαλο καρυδι.
  4. Αφου εχει παρει βραση το νερο με το λαδι προσθετουμε με μια κουταλα προσεχτικα τα γιουβαρλακια
  5. χαμηλωνουμε την φωτια και τα αφηνουμε για 1 ωρα περιπου να σιγοβρασουν,και στο τελος ριχνουμε το αναλογο αλατι..
  6. Ετοιμαζουμε το αυγολεμονο χτυπωντας το αυγο στο μουλτι,προσθετουμε τον χυμο λεμονιων,χτυπαμε, και στην συνεχεια με την κουταλα σουπας προσθετουμε 2 κουταλες απο τον ζωμο του φαγητου,το κορν φλαουρ χτυπαμε και το προσθετουμε στο φαγητο(αφου ηδη το εχουμε κατεβασει απο την φωτια,
  7. κουναμε κυκλικα την κατσαρολα να παει παντου το αυγολεμονο, αφηνουμε να παρουν κανα δυο βρασεις
  8.  και τα σερβιρουμε ζεστα ζεστα, με φρεσκοτριμμενο πιπερι.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 24 Φεβρουαρίου 2013