ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

svg60
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • κιμα 1/2 κιλο
    κρεμμυδι 1 μεγαλο ξερο ψιλοκομμενο
    αυγο 1
    μαιντανο
    ρυζι 1/2 ποτηρι κρασιου (καρολινα)
    ντοματες 3-4 μεγαλες ωριμες η’1 κουτι ντοματακια (κονκασε)
    αλατι
    πιπερι
    λαδι
    Για το αυγολεμονο
    αυγο 1
    χυμό λεμόνι 1 1/2-2 λεμονια

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε σε μια λεκανιτσα τον κιμα,κοβουμε στο μουλτι το κρεμμυδι και το ριχνουμε μεσα.
  2. βαζουμε το 1 αυγο,τον ψιλοκομμενο μαιντανο,το ρυζι,αλατακι πιπερακι,το λαδι και ζυμωνουμε τον κιμα.
  3. τον πλαθουμε στρογγυλα μπαλακια,
  4. κι αφου εχουμε βαλει την κατσαρολα μας στην φωτια με λιγο λαδι να ζεσταθει,ριχνουμε τις ντοματες
  5.  συμπληρωνουμε λιγο νερακι και την αφηνουμε για 5 λεπτα να βρασει. 
  6. μετα τα 5 λεπτα προσθετουμε τα γιουβαρλακια μας,ριχνουμε το πιπερι και τα αφηνουμε να σιγοβρασουν καμια ωριτσα περιπου.αν δουμε οτι χρειαζεται νερακι συμπληρωνουμε λιγο.
  7. αφου βρασουν  τα κατεβαζουμε απο τη φωτια,προσθετοντας το αναλογο αλατι.    εχουμε χτυπησει στο μουλτι το αυγο και ριχνουμε και το λεμονιχτυπωντας τα για λιγο.στην συνεχεια παιρνουμε σαλτσουλα απο το φαγητο και τη ριχνουμε στο μειγμα αυγου και λεμονιου χτυπωντας τα ολα μαζι τωρα για λιγο ακομα.το περιχυνουμε ολο μαζι επανω σε ολη την επιφανεια του φαγητου,και κουναμε την κατσαρολα μας να παει παντου.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 19 Σεπτεμβρίου 2010