ΖΥΜΑΡΙΚΑΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΚΙΜΑ!!!

Ετοιμάστε αυτό το νόστιμο γιουβέτσι για την οικογένειά σας και απολαύστε το τόσο στο κυριακάτικο όσο και στο καθημερινό τραπέζι. Άλλωστε είναι μια εύκολη συνταγή, κατάλληλη για να αξιοποιήσουμε τον κιμά που μας περίσσεψε. Για να δειτε την συνταγη για τον κιμα πατηστε ΕΔΩ

svg120
Μερίδες: 4 άτομα
Δύσκολο

Συστατικά

  • κριθαράκι 500 γραμμ. χοντρό, βρασμένο και στραγγισμένο
    σάλτσα κιμά 1 δόση
    ντομάτες 2 φλ. τριμμένες φρέσκες
    αυγά 5
    γιαουρτι 1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) στραγγιστό
    γάλα 1 ποτήρι φρέσκο
    ανθότυρο 250 γραμμ. σε τρίμματα
    φέτα 250 γραμμ. σε τρίμματα
    αλάτι
    πιπέρι Φρεσκοτριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε λαδωμένο πυράντοχο σκεύος στρώνουμε το βρασμένο και στραγγισμένο κριθαράκι.
  2.  Στη συνέχεια το περιχύνουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε. Από πάνω στρώνουμε τη σάλτσα κιμά. 
  3. Περιχύνουμε με τις τριμμένες ντομάτες.
  4.  Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα,  προσθέτουμε το γιαούρτι
  5.  και το γάλα. Τα ανακατεύουμε, να ενωθούν.
  6.  Τέλος προσθέτουμε στο μείγμα τα τυριά, τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι.
  7.  Περιχύνουμε το ογκρατέν
  8.  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ΟC για 25΄.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 2 Οκτωβρίου 2011