Σας εμεινε τσουρεκι.....αξιοποιηστε το φτιαχνοντας ωραιοτατα γλειφιτζουρια για τους μικρους φιλους,και τρουφακια για τους μεγαλους,ειναι φανταστικα στην γευση...τοσο απλα και τοσο γρηγορα.
Δοκιμαστε τα!!!
25
Μερίδες: 20 κομμάτια
Μέτριο
Συστατικά
τσουρεκι 600 γρ. μπαγιατικο τριμμενο
πραλινα φουντουκιου 3 κ.σουπας γεματες
γλασο σοκολατας 100 γρ.ετοιμο
σοκολατα γαλακτος 200 γρ η’οποια θελετε εσεις
τρουφα διαφορα αλλα ζαχαρωτα για την διακοσμηση
ξυλακια για γλειφιτζουρια
Μέθοδος Εκτέλεσης
θρυμματιζουμε το τσουρεκι σε ενα μπολ,
ριχνουμε την πραλινα και με τα χερια προσπαθουμε να
ποτισουμε το τσουρεκι.
Κατοπιν λιωνουμε το γλασο το ριχνουμε στο μειγμα
και ανακατευουμε καλα μεχρι το μειγμα να γινει μια μαζα.
Παιρνουμε οση ποσοτητα θελουμε για μεγεθος και πλαθουμε μπαλακια.
Τα βαζουμε στο ψυγειο για να σφιξουν τουλαχιστον 1 ωριτσα.
Λιωνουμε σε μπεν μαρι την σοκολατα παιρνουμε το ξυλακι βουταμε στην σοκολατα λιγο την ακρη του
και το καρφωνουμε στο μπαλακι,
συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια και στο τελος τα βαζουμε καταψυξη για 1-2 λεπτα.
Πιανουμε προσεχτικα το γλειφιτζουρι και το βουταμε στην σοκολατα,
περιμενουμε λιγο να φυγει η περιττη σοκολατα τα βουταμε σε τρουφα η'οτι αλλο ζαχαρωτο και τα βαζουμε ορθια σε καποιο ποτηρι να στεγνωσουν.
Αν θελουμε αφου στεγνωσουν τα βαζουμε σε σακουλακια και τα δενουμε με κορδελιτσες.Τις τρουφες τις βουταμε και αυτες στην σοκολατα και κατοπιν σε τρουφα,η'ξηρους καρπους.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα