ΚΕΙΚ

ΓΛΥΚΟ ΚΕΙΚ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Διαχειριστειτε τα λαχανικα περαν της μαγειρικης και στη ζαχαροπλαστικη και το αποτελεσμα θα σας ενθουσιασει..οπως το συγκεκριμενο αφρατο,πεντανοστιμο  και μυρωδατο κεικ που σας προτεινω.

svg90
Μερίδες: 15 κομμάτια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • Βουτυρο αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου 125 γρ.
    Ζαχαρη κρυσταλλικη 350 γρ.
    Καροτα τριμμενα 240 γρ.
    Παντζαρια τριμμενα 165 γρ.
    Κολοκυθακια πρασινα τριμμενα 200 γρ.
    Βανιλιες καψουλακια 2 τεμ.
    Σταγονες κουβερτουρας 100 γρ.
    Αβγα 4 τεμ.
    Κανελα τριμμενη 2 κ.γλυκου.
    Γαρυφαλλο τριμμενο 1/2 κ.γλυκου.
    Καρυδια χοντροκομμενα 140 γρ.
    Γαλα φρεσκο 200 ml.
    Πορτοκαλι ξυσμα 1 τεμ.
    Αλευρι φαριν απ που φουσκωνει μονο του 500 γρ.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε στον καδο του μιξερ ζαχαρη,βουτυρο και τα χτυπαμε για λιγο να ενωθουν.
  2. Στην συνεχεια προσθετουμε ενα ενα τα αβγα συνεχιζοντας το χτυπημα των υλικων.
  3. Εχουμε στιψει πολυ καλα τα λαχανικα μας με τα χερια απο τα νερα τους,και τα προσθετουμε μαζι με ολα τα μυρωδικα στο μιγμα.
  4. Κατοπιν προσθετουμε εναλλαξ αλευρι με γαλα συνεχιζοντας το χτυπημα.
  5. Τελος προσθετουμε τις σταγονες κουβερτουρας
  6. Τα καρυδια, και με μια μαριζ πλαστικη ανακατευουμε πολυ καλα το μιγμα.
  7. Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε πολυ καλα φορμα διαστασεων (Νο28) και ριχνουμε το μιγμα.
  8. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 1 ωρα και 5 λεπτα περιπου (αναλογα το φουρνο μας) στους 170 βαθμους στις αντιστασεις.Αφηνουμε το κεικ να κρυωσει 15 με 20 λεπτα και το τοποθετουμε σε πιατελα διακοσμωντας το με γλασο η' ζαχαρη αχνη
Tip: Βραστε αν θελετε 1 με 2 βολβους παντζαριου..και φτιαξτε το γλασο με το κοκκινο ζουμι τους και την αχνη ζαχαρη  για πιο ομορφο αποτελεσμα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 9 Μαρτίου 2018