ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΒΥΣΣΙΝΟ!!!

Ενα γλυκο με παραδοση,ενα γλυκο λατρεμενο,ενα γλυκο που ταιριαζει με ολα. Απολαυστε το!!!

Συστατικά

  • βυσσινο 2 κιλα (ζυγισμενο ακαθαριστο)
    ζαχαρη 2 κιλα
    νερό 400 ml
    γλυκοζη 4 κ.σουπας
    χυμό λεμόνι απο ενα μικρο λεμονι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε πολυ καλα τα βυσσινα και αφαιρουμε τα κοτσανια.Παιρνουμε μια μεγαλη λεκανη προσαρμοζουμε απο πανω το σουρωτηρι ωστε ολα τα υγρα να πεφτουν στην λεκανη. Με το ειδικο εργαλειο αφαιρουμε τα κουκουτσια.
  2. Σε μεγαλη κατσαρολα με χοντρο πατο βαζουμε το βυσσινο,την ζαχαρη
  3. τους χυμους που εχουμε μαζεψει στην λεκανη και τα 400 ml νερου.
  4. Αναβουμε το ματι της κουζινας και ανακατευουμε μεχρι να διαλυθει η ζαχαρη.
  5. Δεν φευγουμε καθολου απο το γλυκο γιατι θα αρχισει να φουσκωνει,
  6. τοτε χαμηλωνουμε στην μεσαια θερμοκρασια και αρχιζουμε με τρυπητη κουταλα να ξαφριζουμε τον αφρο που σχηματιζεται στην επιφανεια του γλυκου.
  7. Για 15-20 λεπτα βραζουμε και μετα με προσοχη αφαιρουμε με την τρυπητη κουταλα το γλυκο σε λεκανη και αφηνουμε το σιροπι μονο του να βρασει μεχρι να δεσει.
  8. Παιρνουμε ενα πιατακι λευκο του καφε ριχνουμε με ενα κουταλι λιγο σιροπι αν δουμε οτι στεκεται και δεν τρεχει ειναι ετοιμο.
  9. Τοτε προσθετουμε το γλυκο μεσα στην κατσαρολα παλι,προσθετουμε τον χυμο λεμονιου την γλυκοζη βραζουμε για 2 λεπτα ακομα
  10. αφαιρουμε απο την φωτια,ανακινουμε την κατσαρολα κυκλικα μερικες φορες,αφηνουμε να κρυωσει και το τοποθετουμε σε αποστειρωμενα βαζακια.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 17 Ιουλίου 2016