Ευκολο στην παρασκευη του,ελαφρυ,δροσερο,αρωματικο γλυκο με βαση τριμμενα μπισκοτα γεμιστα με φραουλα,αρωματισμενη κρεμα βανιλιας με πολτο φραουλας και γαρνιρισμενο με σπιτικο σιροπι φραουλας.
Δοκιμαστε το!!!
35
Μερίδες: 8 κομμάτια
Μέτριο
Συστατικά
μπισκοτα 200 γρ. γεμιστα Παπαδοπουλου με φραουλα
βουτυρο 70 γρ.λιωμενο (κρυο)
φραουλες 200 γρ.
κρεμα ζαχαροπλαστικης 1 φακελο βανιλια
γαλα 400 ml φρεσκο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Λιωνουμε το βουτυρο και το αφηνουμε να κρυωσει.Θρυμματιζουμε στο μουλτι τα μπισκοτα
και τα βαζουμε σε μπολ μαζι με το κρυο πια βουτυρο.
Ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν και να γινουν σαν βρεγμενη αμμο.
Παιρνουμε μια στρογγυλη φορμα με σουστα η'ενα απλο στρογγυλο ταψακι Νο 22 και στρωνουμε τα βρεγμενα μπισκοτα ολοιομορφα σε ολη την επιφανεια της φορμας.
Χτυπαμε στο μιξερ την κρεμα ζαχαροπλαστικης
με το γαλα για 5 λεπτα,
και αφου εχουμε πλυνει πολυ καλα την φραουλες κοβουμε τα κοτσανακια και βαζουμε τα 100 γρ.στο μουλτι (τα 100 τα κραταμε) και τις πολτοποιουμε. Ριχνουμε τον πολτο φραουλας στο μιξερ,ανακατευουμε καλα
και κοβουμε σε μικρα κομματια τα υπολοιπα 100 γρ. φραουλες και τις προσθετουμε στην κρεμα.
Ανακατευουμε απαλα να πανε παντου και την στρωνουμε επανω στην βαση με τα μπισκοτα.Βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει,γαρνιρουμε με φραουλες και σιροπι φραουλας.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα