Η γευση του εχει κατι το ιδιαιτερο βαση της καραμελας,πολυ νοστιμο γλυκο που τρωγεται χειμωνα- καλοκαιρι.
60
Μερίδες: 10 κομμάτια
Εύκολο
Συστατικά
φρυγανιές τοσες ωστε να καλυψουν ενα τετραγωνο ταψι 28χ21
ζαχαρη 3 κ.σουπας γεματες
νερο 1/2 φλ.τσαγιου
γαλα 4 φλ.τσαγιου φρεσκο(800ml)
γαλα 1/2 φλ.τσαγιου εβαπορε(100ml)
ανθος αραβοσιτου 6 κ.σουπας γεματες με γευση βανιλια(115γρ)
αμυγδαλα Για γαρνιρισμα μερικα ψιλοκομμενα, ξεφλουδισμενα και καβουρντισμενα (100 γρ.)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
νερο 1 1/3 φλ.τσαγιου (270ml)
ζαχαρη 1 1/3 φλ.τσαγιου (255ml)
κανελα 1 ξυλακι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρολιτσα βαζουμε τα υλικα για το σιροπι ανακατευουμε μεχρι να παρει βραση,το αφηνουμε 2-3 λεπτα
και στην συνεχεια το ριχνουμε επανω στις φρυγανιεςοπου εχουμε στρωσει στο ταψακι μας.
Για την κρεμα τωρα,βαζουμε στην κατσαρολα σε μετρια φωτια τις 3 κ.σουπαςζαχαρη και ανακατευουμε συνεχως καβουρντιζοντας την ζαχαρη μεχρι
να γινει σχεδον μαυρη.
Τραβαμε απο την φωτια και προσθετουμε το 1/2 φ.τσαγιου νερο,και το ξαναβαζουμε στην φωτια,ανακατευουμε μεχρι να διαλυθει η καραμελα,και το αδειαζουμε σε ενα φλυτζανι.
Σε 1/2 φλ.τσαγιου φρεσκο κρυο γαλα προσθετουμε τις 6 κουταλιες σουπαςανθος αραβοσιτου και ανακατευουμε μεχρι να διαλυθει.Ζεσταινουμε σε μετρια φωτια αλλα 2 1/2 φλ.τσαγιου φρεσκο γαλα και 1/2 φλγαλα εβαπορε.Προσθετουμε το διαλυμενο ανθος αραβοσιτου
και την διαλυμενη καραμελα,ανακατευουμε διαρκως για να μην σβολιασει,μεχρι να πηξει,
και στην συνεχεια καλυπτουμε τις σιροπιασμενες φρυγανιες.
Γαρνιρουμε με ψιλοκομμενα και καβουρντισμενα αμυγδαλα,και βαζουμε τογλυκο μας στο ψυγειο για 3-4 ωρες να παγωσει.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 23 Ιανουαρίου 2011
Την συνταγη αυτη την ειχα βρει πριν κατι χρονια απο καποιο περιοδικο.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα