ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ALFA!!!

Τραγανο, κριτσανιστο ελαφρα σιροπιασμενο πολιτικο φυλλο εκλεισε μεσα του βελουδινη κρεμα πορτοκαλι και ηρθε και τα αγκαλιασε απαλα ενα ελαφρυ κυμα σοκολατας. Απολαυστε το!!!

Συστατικά

  • φυλλο πολιτικο 450 γρ. (12 φυλλα)
    βουτυρο 120 γρ. αγελαδος λιωμενο
    ζαχαρη κρυσταλλικη για πασπαλισμα των φυλλων
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    νερο 250 ml
    ζαχαρη 350 γρ.
    κανελα 2 πρεζες
    χυμό λεμόνι 4-5 σταγονες
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
    χυμό πορτοκάλι 500 ml συμπυκνωμενο
    βουτυρο 160 γρ. αγελαδος
    αβγα 2 χτυπημενα
    κορν φλαουρ 35 γρ.
    κανελα 2 πρεζες τριμμενη
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
    κρεμα γαλακτος 200 ml απο 32-35% λιπαρα
    κουβερτουρα γαλακτος 200 γρ.
    βουτυρο 1 κ.γλυκου αγελαδος
    αλατι 1 πρεζα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Φτιαχνουμε πρωτα το σιροπι γιατι θελουμε να ειναι κρυο,βαζοντας την ζαχαρη και το νερο σε κατσαρολιτσα.Ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.
  2. Απο την ωρα που αρχιζει να βραζει κραταμε 5 λεπτα.
  3. Προσθετουμε τον χυμο λεμονιου και την κανελα και το αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει.
  4. Βαζουμε στον παγκο της κουζινας μας τα φυλλα ανοιγμενα εχοντας μπροστα μας την μεγαλη πλευρα τους. Με ενα κοφτερο μαχαιρι τα χωριζουμε-κοβουμε στην μεση
  5.  και ετσι εχουμε δυο μερη.
  6. Ψεκαζουμε την λαμαρινα του φουρνου μας με το λιωμενο βουτυρο,ακουμπαμε το πρωτο φυλλο απο την πρωτη στοιβα ψεκαζουμε με το βουτυρο πασπαλιζουμε με λιγη ζαχαρη,
  7. κατοπιν τοποθετουμε απο πανω το αλλο φυλλο και συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα φυλλα απο την πρωτη στοιβα. Ψεκαζουμε μια δευτερη λαμαρινα με βουτυρο γιατι σε μια δεν θα τα χωρεσει και κανουμε τις ιδιες κινησεις με τα φυλλα οπως στην πρωτη.
  8. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180 βαθμους για 18-20 λεπτα μεχρι να παρουν ενα ωραιο χρυσοκιτρινο χρωμα.
  9. Μολις τα βγαλουμε απο τον φουρνο τα σιροπιαζουμε ελαφρα και τα αφηνουμε στις λαμαρινες ως εχουν και ετοιμαζουμε την κρεμα.
  10. Σε κατσαρολιτσα βαζουμε τον χυμο πορτοκαλιου,
  11. τα χτυπημενα αβγα,
  12. βουτυρο,κορν φλαουρ
  13.  και ανακατευουμε μεχρι να λιωσουν τα υλικα
  14. και αρχισει σιγα σιγα να δενει η κρεμα.
  15. Δεν την αφηνουμε να σφιξει παρα πολυ γιατι οταν κρυωσει θα σφιξει οσο πρεπει.Τελος προσθετουμε την κανελα ανακατευουμε και την αφηνουμε να κρυωσει.Αν βιαζομαστε την βαζουμε στο ψυγειο να κρυωσει πιο γρηγορα.
  16. Σε αλλη κατσαρολιτσα βαζουμε την κρεμα γαλακτος με το βουτυρο να ζεσταθουν.
  17. Μολις ζεσταθουν καλα και ερθουν σε σημειο βρασμου  αφαιρουμε απο την φωτια και προσθετουμε την κομματιασμενη κουβερτουρα και το αλατι.
  18. Αφηνουμε λιγο να σταθει και με πλαστικη σπατουλα ανακατευουμε πολυ καλα
  19. μεχρι να λιωσει η σοκολατα και την αφηνουμε να κρυωσει και να πηξει ελαφρα.
  20. Παιρνουμε μια πιατελα στο μεγεθος των φυλλων,ακουμπαμε την μια στρωση των φυλλων,απλωνουμε την κρεμα,
  21. σκεπαζουμε με την αλλη στρωση φυλλων
  22. και καλυπτουμε με την σοκολατα και το γλυκο μας ειναι ετοιμο για να το απολαυσουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 15 Νοεμβρίου 2015