Η πιο γλυκια μαργαριτα που θα μαδησετε και σιγουρα θα σας πει οτι οχι απλα σας αγαπανε αλλα οτι σας λατρευουν γιατι πολυ απλα θα εχουν δοκιμασει την πιο νοστιμη,αφρατη γεμιστη μαργαριτα με μερεντα...ειναι φανταστικη,ειναι τελεια!!!
Δοκιμαστε την!!!
40
Μερίδες: 9 κομμάτια
Εύκολο
Συστατικά
αλευρι 600 γρ. περιπου δυνατο για τσουρεκια και γλυκα ψωμια κοσκινισμενο
ζαχαρη 100 γρ.
μαγια 8 γρ.ξερη
ζαχαρη 1 πρεζα
ελαιολαδο 4 κ.σουπας
αλατι 1/2 κ.γλυκου
νερο 350 ml χλιαρο
μερεντα 300 γρ.
γαλα Λιγο για αλλειμα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
κουβερτουρα γαλακτος 60 γρ. λιωμενη σε μπεν μαρι μαζι με λιγες σταγονες κρεμας γαλακτος
κουβερτουρα λευκή 60 γρ. λιωμενη σε μπεν μαρι μαζι με λιγες σταγονες κρεμας γαλακτος
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μπολ βαζουμε το χλιαρο νερο με την μαγια την 1 πρεζα ζαχαρη το ελαιολαδο
ανακατευουμε καλα να διαλυθει η μαγια
και αφηνουμε να ενεργοποιηθει η μαγια (να φουσκωσει)
Σε λεκανη κοσκινιζουμε το αλευρι,ριχνουμε ζαχαρη,αλατι,ανακατευουμε καλα
και προσθετουμε την ενεργοποιημενη μαγια.
Με κουταλι ανακατευουμε καλα,
και μολις δουμε οτι μαζευτηκε η ζυμη σαν μπαλα στο κουταλι
την παιρνουμε και την βαζουμε στον αλευρωμενο παγκο μας και ζυμωνουμε δυνατα για 5-7 λεπτα.
Αν η ζυμη μας κολλαει την ραντιζουμε με λιγο αλευρακι.Θελουμε την ζυμη μας μαλακη χωρις να μας κολλαει.
Την βαζουμε σκεπασμενη σε πολυ ζεστο χωρο του σπιτιου και την αφηνουμε να διπλασιαστει σε ογκο.
Κατοπιν την παιρνουμε και την χωριζουμε σε 9 μπαλακια.Τα 8 μπαλακια τα θελουμε σε μεγεθος ενος μανταρινιου και το ενατο σαν ενα μεγαλο πορτοκαλι.
Αλευρωνουμε ελαφρα το παγκο μας ακουμπαμε το μπαλακι και με την παλαμη μας το πατικωνουμε να ανοιξει-πλατυνει η ζυμη και στρωνουμε στην μεση απο 1 κουταλια σουπας μερεντα.
Πιανουμε ολες τις ακρες της ζυμης και κλεινουμε σε πουγκι.
Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια και με τα υπολοιπα και τα βαζουμε σε στρογγυλο ταψακι 24 χ 24 το ενα μπαλακι διπλα στο αλλο και το μεγαλυτερο στην μεση δημιουργωντας ετσι μια μαργαριτα, στρωμενο με λαδοκολλα,
τα βαζουμε σε ζεστο παλι μερος για 20 λεπτα να φουσκωσουν (αν ειναι αρκετα ζεστος ο χωρος στο τεταρτο θα εχουν φουσκωσει) τα αλλειφουμε με λιγο γαλα
και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στις αντιστασεις στην τελευταια σχαρα για 25 -30 λεπτα μεχρι να ροδισει.(αναλογα τον φουρνο μας).
Αφου ψηθει την αφαιρουμε απο το ταψι την βαζουμε σε σχαρα να μην ιδρωσει και λιωνουμε ξεχωριστα τις σοκολατες σε μπεν μαρι και ριχνουμε απο λιγη κρεμα γαλακτος να αραιωσουμε ελαχιστα τις σοκολατες, και περιχυνουμε απο πανω, την μαδαμε και την μοιραζουμε για το πρωινο κολατσιο μας.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ