Ενα πεντανοστιμο γλυκο με βαση σιροπιασμενο παντεσπανι με ολοκληρα κερασια και επικαλυψη με αφρατο πουρε κερασιων.
Απολαυστε το παγωμενο!!!
120
Μερίδες: 15-20
Εύκολο
Συστατικά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Αλευρι φαριν απ 260 γρ.
Βουτυρο αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου κομμενο σε κυβους 125 γρ.
Αβγα σε θερμοκρασια δωματιου 3 τεμ.
Ζαχαρη 285 γρ.
Μπεϊκιν παουντερ 2 κ.γλυκου
Φρεσκα κερασια χωρις κουκουτσια κομμενα στα δυο 350 γρ.
Πολτο απο κερασια 300 ml
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Νερο 430 ml
Ζαχαρη 565 γρ.
Βανιλια 1 καψουλακι
Χυμος λεμονιου 3-4 σταγονες
Ρουμι λευκο 70 ml
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
Κρεμα γαλακτος πολυ παγωμενη με 35% λιπαρα χτυπημενη σε σαντιγι 800 ml
Αχνη ζαχαρη 100 γρ.
Πολτο απο κερασια 200 ml
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΤΟ
Κερασια φρεσκα χωρις κουκουτσια 500 γρ.(Αυτη την ποσοτητα την χωριζουμε τα 300 ml για το παντεσπανι και τα 200 για τον πουρε)
Αχνη ζαχαρη 100 γρ.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Κερασακια γλασε
Κροκαν αμυγδαλου
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ξεκιναμε πρωτα με το σιροπι το οποιο θελουμε να ειναι κρυο βαζοντας νερο, ζαχαρη και βανιλια σε ενα κατσαρολακι και το αφηνουμε να βρασει 2 λεπτα.Το αφαιρουμε απο την φωτια και προσθετουμελεμονι και ρουμι.Στο μουλτι προσθετουμε τα κερασια μαζι με την ζαχαρη αχνη
τα πολτοποιουμε και τον μοιραζουμε σε 300 και 200 ml.
Χτυπαμε την κρεμα γαλακτος με την αχνη ζαχαρη
σε αφρατη σαντιγι και σταματαμε το χτυπημα.Αφαιρουμε λιγη ποσοτητα για διακοσμηση του γλυκου στο τελος.Προσθετουμε λιγο λιγο τον πολτο στην υπολοιπη σαντιγι
Με πλαστικη μαριζ αναδευουμε απαλα και τοποθετουμε τον πουρε στο ψυγειο να παγωσει.
Για το παντεσπανι χτυπαμε στο μιξερ την ζαχαρη με το βουτυρο.
Κατοπιν προσθετουμε ενα ενα τα αβγα συνεχιζοντας το χτυπημα.
Στην συνεχεια προσθετουμε το αλευρι με το μπεϊκιν συνεχιζοντας το χτυπημα για λιγο μεχρι να αναδευτουν τα υλικα.
Τελος προσθετουμε τον πολτο ανακατευουμε καλα και απαλα με την μαριζ
και τα κερασια ανακατευοντας να πανε παντου.
Εχουμε βουτυρωσει και αλευρωσει ενα παραλληλογραμμο ταψι 42 χ28 και στρωνουμε το μιγμα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175 βαθμους στον αερα για 25-30 λεπτα (αναλογα το φουρνο μας)Αφου βγαλουμε ζεστο το παντεσπανι το σιροπιαζουμε με το κρυο σιροπι ομοιομορφα.
Αφηνουμε να κρυωσει εντελως το παντεσπανι και τοτε μονο στρωνουμε ομοιομορφα τον πουρε.
Διακοσμουμε με σαντιγι,γλασαρισμενα κερασακια και κροκαν αμυγδαλου.Παγωνουμε πολυ καλα το γλυκο μας και το απλαμβανουμε!!!
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ