ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΠΟΜΠΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΦΡΕΤΑΣ

Ενα υπεροχο γλυκο ψυγειου με λιγα υλικα και υπεροχη γευση με την νεα κρεμα σοκοφρετας που εχει φανταστικη γευση..Ιδανικο γλυκο για ολες τις εποχες και γιορτινες ημερες!!!!

svg45
Μερίδες: 15-18
Εύκολο

Συστατικά

  • Σαβαγιαρ 400 γρ.
    Κρεμα σοκοφρετας 760 γρ.
    Σοκοφρετες 8 τεμ.(θρυμματισμενες τα 6 τεμ.)
    Μορφατ σαντιγι μεταλλικα κουτακια παγωμενη 500 γρ.
    Αχνη ζαχαρη 230 γρ.
    Κονιακ 100 ml.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Παιρνουμε ενα μεταλλικο στρογγυλο μπολ με διαμετρο 25εκ. και υψος 16εκ. το ντυνουμε με σελοφαν το οποιο να εξεχει αρκετα απο το μπολ και στρωνουμε σαβαγιαρ στη βαση και τα πλαινα.
  2. Στον καδο του μιξερ βαζουμε την σαντιγι,την αχνη,το κονιακ
  3. Χτυπαμε για 6-7 λεπτα μεχρι να εχουμε μια πλουσια αφρατη σαντιγι.
  4. Θρυμματιζουμε στο μουλτι τις 6 σοκοφρετες και τις προσθετουμε μεσα στην σαντιγι,χτυπαμε για δευτερολεπτα να αναδευτουν ολα μαζι και σταματαμε το χτυπημα.
  5. Με μια μαριζ βαζουμε μια στρωση σαντιγι
  6. Καλυπτουμε με σαβαγιαρ
  7. Απο πανω μια στρωση κρεμα σοκοφρετας,παλι σαβαγιαρ,μια στρωση σαντιγι,σαβαγιαρ και τελος καλυπτουμε με κρεμα σοκοφρετας.(Κραταμε ενα μερος σαντιγι για την επικαλυψη του γλυκου)
  8. Σκεπαζουμε το γλυκο με το σελοφαν που εξεχει και το παγωνουμε στο ψυγειο για 3-4 ωρες.
  9. Αφου παγωσει το αναποδογυριζουμε με προσοχη στην τουρτιερα μας και αφαιρουμε το μπολ με το σελοφαν.
  10. Καλυπτουμε το γλυκο με την υπολοιπη σαντιγι ομοιομορφα.
  11. Κοβουμε τις 2 σοκοφρετες σε κομματια και διακοσμουμε την κορυφη του γλυκου. Μπορειτε να προσθεσετε και περισσοτερη κρεμα σοκοφρετας μεσα στο γλυκο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 19 Νοεμβρίου 2019