ΓΛΥΚΑ

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ!!!

Σουπερ γλυκο ψυγειου με φανταστικη γευση  φυστικι καραμελα που θα σας ξετρελανει με την πρωτη κουταλια!!! Ιδανικο για καθε σας περισταση. Απολαυστε το..!!!

svg40
Μερίδες: 16 κομμάτια
Δύσκολο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
    πινατς 250 γρ.φυστικια χοντροκομμενα και λιγα παραπανω για την διακοσμηση
    μπισκοτα 200 γρ. βουτυρου τριμμενα και λιγα παραπανω για την διακοσμηση
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
    ζαχαρη 1/2 κουπα του Nescafe (125 γρ.)
    κρεμα γαλακτος 1/2 κουπα του Nescafe (100 ml)
    βουτυρο 1 1/2 κ.σουπας αγελαδος
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
    γαλα 1 λιτρο φρεσκο
    ζαχαρη 220 γρ.
    ανθος αραβοσιτου 160 γρ.
    κορν φλαουρ 1 κ.σουπας
    βουτυρο 1 κ.σουπας αγελαδος
    αβγα 1
    καραμελα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε στο μουλτι τα πινατς και τα χοντροκοβουμε
  2. κατοπιν βαζουμε τα μπισκοτα και τα  θρυμματιζουμε.
  3. Τα βαζουμε ολα μαζι σε λεκανιτσα και τα ανακατευουμε.
  4. Βαζουμε στο ματι της κουζινας να ζεσταθει αντικολλητικο τηγανι με χοντρο πατο,και ριχνουμε μια μια κουταλια ζαχαρη και με σπατουλα σιλικονης ανακατευουμε  μεχρι να λιωσει και να παρει το χρωμα της καραμελας.
  5. Περιμενουμε δηλαδη να λιωσει η πρωτη κουταλια και μετα να προσθεσουμε την δευτερη..ετσι λοιπον αφου τελειωσει η ζαχαρη προσθετουμε το βουτυρο χαμηλωνουμε την φωτια,
  6. ανακατευουμε μεχρι να λιωσει
  7.  και τελος προσθετουμε την κρεμα γαλακτος.
  8. Ανακατευουμε συνεχως γυρω στα 2 λεπτα το πολυ μεχρι να ενωθουν ολα τα υλικα
  9. και να πηξει ελαφρως.
  10. Ριχνουμε την μιση ποσοτητα  καραμελας στα τριμμενα πινατς και μπισκοτα και την υπολοιπη την κραταμε κατα μερος για να την προσθεσουμε στην κρεμα.
  11. Ανακατευουμε καλα τα φυστικια -μπισκοτα με καραμελα να βραχουν ολα
  12.  και τα στρωνουμε σε φορμα αποσπωμενη  Νο 26 επι 26 σαν βαση και τα πιεζουμε με το χερι μας να στρωθουν παντου ομοιομορφα και το βαζουμε στο ψυγειο.
  13. Βαζουμε σε κατσαρολα ολα τα υλικα για την κρεμα εκτος αυγου,βουτυρου και καραμελας.Ανακατευουμε καλα μεχρι να δουμε την κρεμα μας να αρχιζει να πηζει.
  14. Τοτε κατεβαζουμε απο την φωτια προσθετουμε βουτυρο αυγο και με γρηγορες κινησεις ανακατευουμε πολυ καλα να ενσωματωθουν στην κρεμα,
  15. και τελος ριχνουμε την υπολοιπη καραμελα
  16. ανακατευουμε καλα και αφηνουμε να πεσει η θερμοκρασια της κρεμας.
  17. Βγαζουμε απο το ψυγειο την φορμα και προσθετουμε την κρεμα.
  18. Την στρωνουμε να παει παντου ομοιομορφα
  19.  και πασπαλιζουμε με τριμμενα φυστικια και μπισκοτα.
  20. Φτιαξτε διπλη δοση σιροπι καραμελας (δηλαδη εκτος της δοσης για την βαση και την κρεμα φτιαξτε αλλη μια ακομα) και διακοσμηστε το γλυκο,αν οχι βαλτε ετοιμο σιροπι εμποριου,αν και σε γευση δεν εχει καμια μα καμια σχεση με αυτη που σας δινω εγω,η σπιτικη ειναι πολυ πιο ωραια. Βαζουμε το γλυκο στο ψυγειο να παγωσει και σερβιρουμε. Το συγκεκριμενο γλυκο ειναι καθαρα δικης μου εμπνευσης.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 27 Ιουλίου 2014