ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ( ΣΤΑΦΙΔΑ )

Γλυκό του κουταλιού Σταφύλι μέσα στη γλύκα!

svg45
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • Σταφυλι (σταφιδα) τις ρογες 1000 γρ. (1 κιλο)
    ζαχαρη 3 1/2 ποτηρια του νερου
    Νερο βρυσης 1/2 ποτηρι του νερου
    Βανιλια 1 καψουλακι
    Λεμονι χυμο 1/2 τεμ.
    Αμυγδαλα χωρις φλουδα καβουρντισμενα 150-200 γρ.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Καθαριζουμε,πλενουμε,και στραγγιζουμε το σταφυλι στο τρυπητο 
  2. και στη συνεχεια το ριχνουμε στην κατσαρολα,απο πανω τη ζαχαρη και τελος το νερο.
  3. Αφηνουμε να βρασει σε μετρια προς χαμηλη φωτια.(Ξαφριζουμε οταν χρειαζεται)
  4. Αφου δουμε οτι το γλυκο μας εχει δεσει,ριχνουμε το χυμο λεμονιου τη βανιλια  τα καβουρντισμενα αμυγδαλα και το κατεβαζουμε απο τη φωτια.
Το τοποθετουμε σε γυαλινα αποστειρωμενα καλα βαζακια.
   
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 18 Αυγούστου 2010