Γλυκό του κουταλιού Συκαλάκι μέσα στη γλύκα!
ΥΛΙΚΑ
Για 1 κιλο συκα
1 κιλο ζαχαρη
2 βανιλιες
γαρυφαλο λιγα ξυλακια
1/2 χυμο λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν θελετε καθαριζετε με προσοχη την εξωτερικη φλουδα του συκου.
Μπορειτε ομως να τα πλυνετε καλα, και να τα βαλετε με τη φλουδα οπως
τα φτιαχνω εγω.Τα πλενετε λοιπον καλα και τα στρωνετε στην κατσαρολα
με τη σειρα,κι απο πανω ριχνετε τη ζαχαρη χωρις να ριξετε καθολου νερο,
γιατι θα βγαλουν απο μονα τους υγρα, και τα αφηνετε να βρασουν μεχρι να
δεσει το σιροπι.
Στη διαρκεια βρασμου τα ξαφριζουμε λιγακι,και προσθετουμε
τις βανιλιες το γαρυφαλο,και το χυμο λεμονιου.Τα βαζουμε σε αποστειρωμενα γυαλινα βαζακια
και τα κλεινουμε με το καπακι.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Κανονικα τα συκα πρεπει να ειναι μικρα και αγουρα για να γινει ακομα καλυτερο το γλυκο μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΒΥΣΣΙΝΟ!!!
ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ!!!
ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ!!!