ΥΛΙΚΑ
1 κιλο αγουρα βερικοκα
5 ποτηρια νερου ζαχαρη
1/2 ποτηρακι κρασιου κονιακ
1/2 κουταλακι γλυκου ξινο
2 1/2 ποτηρια νερο
πλενουμε τα βερικοκα αφαιρουμε με μια μακρια προκα τα κουκουτσια η’με ειδικο εργαλειο,τα ξεφλουδιζουμε με προσοχη,και τα στραγγιζουμε,σε μια στεγνη πετσετα
για 2ωρες.Σε μια κατσαρολα ριχνουμε το νερο,και τη ζαχαρη σε δυνατη φωτια
για να γινει το σιροπι.μολις λιωσει η ζαχαρη,προσθετουμε το κονιακ,
και τα αφηνουμε να βρασουν για 7 λεπτα.στη συνεχεια ριχνουμε το ξινο
και τα βερικοκα,και τα αφηνουμε να βρασουν ολα μαζι για αλλα 3 λεπτα ακομα.
ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα με προσοχη μη λιωσουν τα βερικοκα.
βγαζουμε απο τη φωτια την κατσαρολα,και αφηνουμε το γλυκο να κρυωσει,
και το βαζουμε σε αποστειρωμενα βαζακια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΒΥΣΣΙΝΟ!!!
ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ!!!
ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ!!!