ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΑΚΙ…ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ!!!

Για το Χριστουγεννιατικο η'το Πρωτοχρονιατικο τραπεζι ενα ροδοψημενο γουρουνακι με πατατουλες μεσα στο λεμονοπορτοκαλενιο ζουμακι σιγοψημενα,ερχονται και μελωνουν και δινουν το τελειο γευστικο αποτελεσμα!!!

svg240
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • γουρουνι 4 κιλα
    πατατες κομμενες κυδωνατες στα 3 κιλα
    σκορδο 5 σκ. ψιλοκομμενο
    χυμο πορτοκαλι 2 πορτοκαλια
    χυμό λεμόνι 2 λεμονια
    μουσταρδα 3 κ.σουπας
    μελι 1 κ.σουπας
    αλατι
    πιπερι
    ριγανη
    ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Καθαριζουμε και κοβουμε τις πατατες κυδωνατες τις αλατοπιπερωνουμε, ριχνουμε ριγανη τις ανακατευουμε και τις στρωνουμε στο ταψι.
  2. Εχουμε καθαρισει το γουρουνακι απο τυχον τριχες,το πλενουμε καλα το βαζουμε στο ταψι με τις πατατες του ριχνουμε αλατι πιπερι ριγανη σε ολα τα σημεια του ψιλοκοβουμε το σκορδακι και το ριχνουμε σκορπια σε ολο το φαγητο. Στο μουλτι τωρα η'σε ενα σεικερ βαζουμε τον χυμο απο πορτοκαλια, λεμονια, μουσταρδα,μελι και λαδι,τα χτυπαμε καλα και το ριχνουμε σε ολο το φαγητο με προσοχη να παει παντου απο πανω του,
  3. συμπληρωνουμε και  νερακι και το σιγοψηνουμε στους 160 με 180 βαθμους μεχρι να ψηθει καλα το γουρουνακι να εχει παρει το ωραιο ροδοκοκκινο χρωματακι. Γινονται γουρουνακι και πατατες λουκουμι.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 8 Ιανουαρίου 2011