

ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΑΚΙ…ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ!!!
Για το Χριστουγεννιατικο η'το Πρωτοχρονιατικο τραπεζι ενα ροδοψημενο γουρουνακι με πατατουλες μεσα στο λεμονοπορτοκαλενιο ζουμακι σιγοψημενα,ερχονται και μελωνουν και δινουν το τελειο γευστικο αποτελεσμα!!!
Συστατικά
Εκτέλεση
- Καθαριζουμε και κοβουμε τις πατατες κυδωνατες τις αλατοπιπερωνουμε,
ριχνουμε ριγανη τις ανακατευουμε και τις στρωνουμε στο ταψι. - Εχουμε καθαρισει το γουρουνακι απο τυχον τριχες,το πλενουμε καλα το βαζουμε
στο ταψι με τις πατατες του ριχνουμε αλατι πιπερι ριγανη σε ολα τα
σημεια του ψιλοκοβουμε το σκορδακι και το ριχνουμε σκορπια σε ολο το φαγητο.
Στο μουλτι τωρα η'σε ενα σεικερ βαζουμε τον χυμο απο πορτοκαλια,
λεμονια, μουσταρδα,μελι και λαδι,τα χτυπαμε καλα και το ριχνουμε σε ολο
το φαγητο με προσοχη να παει παντου απο πανω του, - συμπληρωνουμε και
νερακι και το σιγοψηνουμε στους 160 με 180 βαθμους μεχρι να ψηθει καλα
το γουρουνακι να εχει παρει το ωραιο ροδοκοκκινο χρωματακι.
Γινονται γουρουνακι και πατατες λουκουμι.
ΤΙP:Εαν σας μεινει γουρουνακι,και δεν θελετε να το φατε παλι με τις πατατες μην το πεταξετε…ΚΡΙΣΗ εχουμε..ξεκοκκαλιστε το κοψτε σε κομματια παρτε πιτες για σουβλακια ντοματουλα τζατζικακι και φτιαξτε ωραιοτατα σουβλακια.