ΠΙΤΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΡΑΓΑΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΥΡΙΑ!!!

Αλλη μια εξαιρετικα πεντανοστιμη πιτα με τα καταπληκτικα φυλλα της ALFA!!! Αυτη την φορα με καλαμποκαλευρο..απλα θεικο το φυλλο. Δυο ειδων τυρια και δυοσμο να αφηνουν την καλυτερη γευστικη απολαυση στον ουρανισκο και οχι μονο. Δοκιμαστε την!!!

Συστατικά

  • χωριατικο φυλλο 750 γρ. κοζανης κιχι με καλαμποκαλευρο της ALFA
    φετα 400 γρ. σκληρη πικαντικη τριμμενη
    ανθοτυρο 300 γρ. τριμμενο
    αβγα 3 ελαφρα χτυπημενα
    δυοσμο 30 φυλλαρακια φρεσκου ψιλοκομμενα (χωρις τα κοτσανακια)
    αλατι ελαχιστο
    mix πιπεριων Μπολικο φρεσκοτριμμενο
    μοσχοκαρυδο 3 πρεζες τριμμενο
    ελαιολαδο
    σουσαμι για πασπαλισμα (προαιρετικα)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μπολ βαζουμε ολα τα υλικα της γεμισης,
  2. και τα ανακατευουμε πολυ καλα.
  3. Εχουμε ξεπαγωσει το φυλλο βασει των οδηγιων της συσκευασιας.
  4. Παιρνουμε ενα ταψι Νο34χ26 το λαδωνουμε πολυ καλα και στρωνουμε 3 φυλλα κατω ραντισμενα πολυ καλα με το ελαιολαδο ενα ενα,και οι ακρες των φυλλων να εξεχουν εκτος ταψιου.
  5. Προσθετουμε την γεμιση και την στρωνουμε ομοιομορφα σε ολη την επιφανεια του ταψιου.
  6. Παιρνουμε τα φυλλα που εξεχουν και τα ακουμπαμε επανω στην γεμιση λαδωμενα και αυτα,
  7. και τελος προσθετουμε τα υπολοιπα 3 φυλλα απο πανω οχι τεντωμενα αλλα να κανουνε σουρες, ραντισμενα με ελαιολαδο ενα ενα.
  8. Χαραζουμε την πιτα σε κομματια,την ραντιζουμε με ελαιολαδο και ελαχιστο νερακι,
  9. πασπαλιζουμε και με σουσαμι εαν θελουμε,
  10. και την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στην μεσαια σχαρα στους 180 βαθμους στον αερα για 45-50 λεπτα.Να εχει ροδοκοκκινισει και η βαση της να εχει ξεκολλησει απο τον πατο του ταψιου...εαν εχει γινει αυτο μονο τοτε ειναι ετοιμη η καθε πιτα.
  11. Αφου ψηθει την κοβουμε στα κομματια που την ειχαμε χαραξει και την απολαμβανουμε ζεστη αλλα και κρυα τρωγεται με μεγαλη ευχαριστηση.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 7 Μαΐου 2016