Απλο,γρηγορο,οικονομικο,αερινο και πεντανοστιμο τιραμισου στο ποτηρι.
Εσεις απλα δοκιμαστε το και απολαυστε το!!!
Μερίδες: 5 κομμάτια
Πολύ εύκολο
Συστατικά
κρεμα ζαχαροπλαστικης 1 φακ. +2 1/2 φλ.τσαγιου κρυο γαλα για να χτυπηθουν μαζι
μασκαρπονε 250 γρ.τυρι
ζαχαρη αχνη 100 γρ.
καφες 3 κ.γλυκου δυνατο στιγμιαιο διαλυμενο με ζεστο νερο σε μια κουπα
κονιακ 3 κ.σουπας
βανιλια 1
κακαο λιγο κοσκινισμενο
κουβερτουρα Λιγη τριμμενη
μπισκοτα 10 σαβαγιαρ
Μέθοδος Εκτέλεσης
Διαλυουμε τον καφε με το νερο και τον αφηνουμε στην ακρη να ερθει σε θερμοκρασια δωματιου.
Στο μιξερ χτυπαμε την κρεμα με το γαλα για 5 λεπτα.
Κατοπιν ριχνουμε το τυρι,την αχνη,την βανιλια και τα χτυπαμε καλα να μην εχει κομματια τυριου η κρεμα μας.
Στην συνεχεια προσθετουμε το κονιακ και 10 κ.σουπας στιγμιαιο καφε
και με γρηγορες κινησεις με τον αυγοδαρτη η' με μια πλαστικη σπατουλα,ανακατευουμε καλα να ομογενοποιηθουν τα υλικα μας.
Παιρνουμε 5 ποτηρια χαμηλα και φαρδια,βουταμε στον στιγμιαιο καφε για 1 δευτερολεπτο καθε σαβαγιαρ,
το σπαμε στην μεση και το βαζουμε στο ποτηρι.(σε καθε ποτηρι βαζουμε απο 2 σαβαγιαρ)
Προσθετουμε μεχρι επανω την κρεμα,
κοσκινιζουμε απο πανω λιγο κακαο και τριμμενη κουβερτουρα τα παγωνουμε για 20 λεπτα στο ψυγειο και τα απολαμβανουμε.
Ειναι μια παραλλαγη συνταγης του Gordon Ramsay.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα