Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ!!!
Ενα φανταστικο,υπεροχο και πεντανοστιμο φαγητο
που θα το λατρεψουν ολοι,στο οικογενειακο,γιορτινο τραπεζι σας.
Δοκιμαστε το!!!!
60
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο
Συστατικά
κοτοπουλο Το στηθος απο ενα μεγαλο κομμενο σε κυβους
πατατες 4 μεγαλες κομμενες για τηγανι
κρεμα γαλακτος 1 των 400 γρ.
γκουντα 10 φετες τυρι
κασερι 250 γρ. τριμμενο
μπεικον 10 φετες κομμενο σε κυβους
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο για το τηγανι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τηγανιζουμε τις πατατες μας
και τις βαζουμε σε απορροφητικο χαρτι να στραγγισουν.
Σε λιγο ελαιολαδο σωταρουμε σε σιγανη φωτια το κοτοπουλο να μαλακωσει,
και μετα ριχνουμε το μπεικον.
Συνεχιζουμε το ψησιμο για λιγο ακομα και αποσυρουμε απο την φωτια.Ριχνουμε αλατοπιπερο,οχι πολυ γιατι το μπεικον ειναι ηδη αλμυρο.
Σε πυρεξ-ταψι στρωνουμε τις πατατες,
απο πανω ριχνουμε το μιγμα κοτοπουλου-μπεικον, [χωρις το λαδι που εχει απομεινει στο τηγανι βεβαια].
Σκορπιζουμε το τριμμενο κασερι να παει παντου
και περιχυνουμε με την κρεμα γαλακτος.
Τελος στρωνουμε τις φετες gouda και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να λιωσει το τυρι και ροδισει ελαφρα,γυρω στα 20 με 25 λεπτα. Τρωγεται πιο ευχαριστα ζεστο.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια
Κοτοπουλο Στη Σουβλα ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΒΛΑ