Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ!!! ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!!!
75
Μερίδες: 20 κομμάτια
Μέτριο
Συστατικά
μαργαρινη 1/2 πακετο βιταμ
φαρινα 1
ζαχαρη 2 ποτηρια νερου
αβγα 4
καρυδια 1 κουπα χοντροκομμενα -φουντουκια
γαλα 1/2 ποτηρι του νερου εβαπορε και το υπολοιπο μισο του ποτηριου
χυμό πορτοκάλι
Ξυσμα απο πορτοκαλι απο τα πορτοκαλια που στιψατε
βανιλια 3
κονιακ 1/2 ποτηρι κρασιου
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ
ζαχαρη αχνη 3 κουπες κοσκινισμενη
χυμό πορτοκάλι 2 κ.σουπας
βανιλια 1
αβγα 1 ασπραδι χτυπημενο
νερο 2 κ.σουπας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο καλα να ασπρισει,
και στην συνεχειαριχνουμε τμηματικα την ζαχαρη
με τα αυγα,
κατοπιν την φαρινα
τμηματικα με το αναμεικτο γαλα με χυμο πορτοκαλι,
και τελος ολα τα μυρωδικαξυσμα πορτοκαλιου,βανιλιες,καρυδια-φουντουκια,κονιακ
και οσο χτυπιουνταιστο μιξερ,βουτυρωνουμε ταψι η'χριστουγεννιατικη φορμα την αλευρωνουμεκαι ριχνουμε το μιγμα μεσα.Σε λιγο αλουμινοχαρτο τυλιγουμε ενα κερμα και το τοποθετουμε μεσα στην πιτα μας και την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμουςστις αντιστασεις για 50 λεπτα πρωτα απο κατω για να φουσκωσει και για10 λεπτα απο πανω.
Για το γλασσο βαζουμε σε ενα κατσαρολακι την αχνη,με ολα τα υλικα εκτοςαπο το ασπραδι τα ανακατευουμε σε σιγανη φωτια
και τελος ριχνουμε το ασπραδι
ανακατευοντας και αν θελουμε ριχνουμε και λιγο χρωμα ζαχαροπλαστικης.Επισης μπορειτε να την πασπαλισετε με ζαχαρη αχνη,ακομα και με λιωμενη κουβερτουρα σοκολατας.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ