Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ!!! ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!!!

svg75
Μερίδες: 20 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • μαργαρινη 1/2 πακετο βιταμ
    φαρινα 1
    ζαχαρη 2 ποτηρια νερου
    αβγα 4
    καρυδια 1 κουπα χοντροκομμενα -φουντουκια
    γαλα 1/2 ποτηρι του νερου εβαπορε και το υπολοιπο μισο του ποτηριου
    χυμό πορτοκάλι
    Ξυσμα απο πορτοκαλι απο τα πορτοκαλια που στιψατε
    βανιλια 3
    κονιακ 1/2 ποτηρι κρασιου
    ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ
    ζαχαρη αχνη 3 κουπες κοσκινισμενη
    χυμό πορτοκάλι 2 κ.σουπας
    βανιλια 1
    αβγα 1 ασπραδι χτυπημενο
    νερο 2 κ.σουπας

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο καλα να ασπρισει,
  2. και στην συνεχεια ριχνουμε τμηματικα την ζαχαρη
  3.  με τα αυγα,
  4. κατοπιν την φαρινα 
  5. τμηματικα με το αναμεικτο γαλα με χυμο πορτοκαλι,
  6. και τελος ολα τα μυρωδικα ξυσμα πορτοκαλιου,βανιλιες,καρυδια-φουντουκια,κονιακ
  7.  και οσο χτυπιουνται στο μιξερ,βουτυρωνουμε ταψι η'χριστουγεννιατικη φορμα την αλευρωνουμε και ριχνουμε το μιγμα μεσα. Σε λιγο αλουμινοχαρτο τυλιγουμε ενα κερμα και το τοποθετουμε μεσα στην  πιτα μας και την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στις αντιστασεις για 50 λεπτα πρωτα απο κατω για να φουσκωσει και για 10 λεπτα απο πανω.
  8. Για το γλασσο βαζουμε σε ενα κατσαρολακι την αχνη,με ολα τα υλικα εκτος απο το ασπραδι τα ανακατευουμε σε σιγανη φωτια
  9.  και τελος ριχνουμε το ασπραδι
  10.  ανακατευοντας και αν θελουμε ριχνουμε και λιγο χρωμα ζαχαροπλαστικης. Επισης μπορειτε να την πασπαλισετε με ζαχαρη αχνη,ακομα και με λιωμενη  κουβερτουρα σοκολατας.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 30 Δεκεμβρίου 2010