Η ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΟΥ!!!

Απο τις καλύτερες και Πεντανόστιμες Γαριδομακαρονάδες που έχεις δοκιμάσει.  

svg20
Μερίδες: 4 άτομα
Εύκολο

Συστατικά

  • Ζυμαρικά Λιγκουινι ή μακαρονια 500 γρ.
    Γαριδες 500 γρ.
    Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 1 τεμ.
    σκορδο λιωμενο στην πρεσα 2 σκ.
    μαιντανο ψιλοκομμένο για πασπαλισμα Λιγο
    Ούζο 40 ml
    παπρικα γλυκια λιγη
    ντοματακια κονκασε 1 συσκευασια
    ντοματοχυμο 1/2 συσκευασια
    ζαχαρη 1 κ.γλυκου
    τσιλι 1 τσιμπια
    αλατι
    Φρεσκοτριμμένο πιπερι
    ελαιολαδο λιγο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε σε μια κατσαρολιτσα  νερο  με τα κεφαλια απο τις γαριδες να βρασουν για 5-6 λεπτα. ,στην συνεχεια  σουρωνουμε κραταμε τον ζωμο τους για να βρασουμε τα μακαρονια και για την σαλτσα.Αφαιρουμε το κελυφος και το εντερακι απο τις γαριδες.
  2. Αν θελετε μπορειτε να παραλειψετε ολη την παραπανω διαδικασια και να βαλετε ολοκληρες τις γαριδες στο τηγανι. Βαζουμε στο γουοκ- τηγανι λιγο ελαιολαδο και σωταρουμε το ψιλοκομμενο κρεμμυδι και σκορδο
  3.  
  4. ριχνουμε τις γαριδες τα σωταρουμε ολα μαζι για 1 λεπτο
  5.  
  6.   σβηνουμε με το ουζο.
  7.  
  8. Στην συνεχεια  αφαιρουμε τις γαριδες,ριχνουμε τις ντοματες,,και ολα τα υπολοιπα μυρωδικα και ενα μερος απο τον ζωμο και τα αφηνουμε να σιγοβρασουν μεχρι να δεσει η σαλτσα.
  9.  
  10. Αφου εχουμε βρασει τα μακαρονια στο ζωμο απο τις γαριδες με τον γνωστο τροπο,οχι πολυ βρασμενα αλλα al dente,τα παιρνουμε με μια τσιμπιδα και τα  προσθετουμε στην σαλτσα.Προσθετουμε και τις γαριδες
  11.  
  12. τα ανακατευουμε πολυ καλα με ελαφρες κινησεις και σερβιρουμε σε πιατελα η'σε πιατα. Πασπαλιζουμε και με λιγο ψιλοκομμενο μαιντανο.
  13.  
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 28 Ιανουαρίου 2011