ΓΛΥΚΑ

Η ΓΛΥΚΙΑ ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΓΩΓΩΣ!!!

Απο τα εξαιρετικα γλυκα ψυγειου που θα σας ενθουσιασει και  που καθε κουταλια θα σας φτανει ολο και πιο κοντα στην αμαρτια... Δοκιμαστε το και Απολαυστε το!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • φρυγανιές τοσες ωστε να καλυψουν ενα τετραγωνο ταψακι η’ενα ταπερ 20 επι 20
    Για το Σιροπι
    Ζαχαρη 1/3 φλ.τσαγιου
    νερο 1/3 φλ.τσαγιου
    Βανιλια Καψουλα 1
    Για την κρεμα
    χυμο πορτοκαλι 500 ml
    Βουτυρο Αγελαδος 160 γρ. σε θερμοκρασια δωματιου
    αβγα 2 σε θερμοκρασια δωματιου
    Ζαχαρη 1/3 φλ.τσαγιου
    κορν φλαουρ 5 κ.γλυκου γεματα φουσκωτα
    Για την κρεμα Γκαναζ
    κρεμα γαλακτος 300 ml
    κουβερτουρα 400 γρ.
    Βουτυρο 1 κ.γλυκου
    Αλατι 1 πρεζα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε  ολα τα υλικα για το σιροπι σε κατσαρολιτσα και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.
  2. Μολις παρει βραση  αφαιρουμε απο την φωτια.
  3. Σε ταψακι η'ταπερ τετραγωνο στρωνουμε τις φρυγανιες την μια διπλα στην αλλη καλυπτουμε και με σπασμενα κομματια φρυγανιας τα κενα σημεια
  4.  και ριχνουμε ομοιομορφα το σιροπι  στις φρυγανιες.
  5. Στην συνεχεια χτυπαμε ελαφρα τα αυγα μεσα στην κατσαρολα
  6.  και προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα 
  7. και αρχιζουμε να ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη το βουτυρο οσο μπορουμε,
  8. τοτε τα βαζουμε στην φωτια ανακατευουμε μεχρι να δουμε την κρεμα  να πηζει.
  9. Αφηνουμε λιγο να σταθει εκτος φωτιας και την προσθετουμε πανω απο τις φρυγανιες.Αφηνουμε να ερθει σε θερμοκρασια δωματιου και το βαζουμε στο ψυγειο.
  10. Κομματιαζουμε την κουβερτουρα σε μπολ,
  11. βαζουμε την κρεμα γαλακτος να ζεσταθει και μολις ερθει σε σημειο βρασμου 
  12. την προσθετουμε στην σοκολατα.
  13. Αφηνουμε να σταθει για 1 λεπτο
  14.  προσθετουμε το βουτυρο το αλατι και ανακατευουμε μεχρι να γυαλισει.
  15. Αφηνουμε να κατεβει η θερμοκρασια της και την προσθετουμε πανω απο την κρεμα.
  16. Τοποθετουμε στο ψυγειο να παγωσει καλα και μετα  μπορουμε να αμαρτησουμε!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 22 Ιουνίου 2014