Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ!!!

Ναι η καλυτερη σοκολατοπιτα που θα εχετε φαει..δεν μπορω να πω τιποτε αλλο γιατι τα λογια ειναι περιττα για το συγκεκριμενο γλυκισμα... Απολαυστε το...!!!

Μερίδες: 12 κομματια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • βουτυρο 315 γρ. αγελαδος
    κακαο αγλυκο 5 κ.σουπας (60 γρ.)
    νερο 9 κ.σουπας (130 ml)
    ζαχαρη κρυσταλλικη 265 γρ.
    αβγα 5 τεμ,
    αλευρι φαριν απ 165 γρ.
    μπεικιν παουντερ 1 κ.γλυκου
    κονιακ 1/4 φλυτζανακι μικρο του καφε
    αλατι 1 τσιμπια
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ (5 λεπτα βρασιμο)
    ζαχαρη κρυσταλλικη 388 γρ.
    νερο 330 γρ.
    βανιλια 1 καψουλακι
    χυμό λεμόνι λιγες σταγονες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε την κατσαρολα μας στη φωτια και προσθετουμε το βουτυρο,το κακαο,το νερο,την ζαχαρη
  2.  και ανακατευουμε
  3. μεχρι να λιωσουν καλα τα υλικα μας. αφαιρουμε απο την φωτια προσθετουμε το κονιακ και  ανακατευουμε.  Απο το μιγμα αυτο κραταμε μισο ποτηρι νερου στην ακρη οπου θα το χρειαστουμε αργοτερα.
  4. Χωριζουμε τους κροκους απο το ασπραδια,κραταμε κατα μερος τα ασπραδια για να γινουν αργοτερα μαρεγκα.
  5. Χτυπαμε ελαφρα τους κροκους και αφου εχει πεσει η θερμοκρασια απο το μιγμα μας προσθετουμε
  6. τους κροκους
  7.  και ανακατευουμε πολυ καλα.
  8. Ανακατευουμε μεσα στο αλευρι το μπεικιν και τα προσθετουμε στο μιγμα μας ανακατευοντας πολυ καλα.
  9. Προσθετουμε το αλατι στα ασπραδια  και χτυπαμε σε μαρεγκα.
  10. Προσθετουμε την μιση ποσοτητα και αρχιζουμε με μια σπατουλα να ανακατευουμε απο κατω προς τα επανω..
  11. τελος προσθετουμε και την υπολοιπη μαρεγκα ανακατευουμε πολυ καλα
  12. Εχουμε βουτυρωσει καλα ενα ταψι 34χ26εκ. ριχνουμε το μιγμα
  13. και ψηνουμε για 30-35 λεπτα (αναλογα τον φουρνο μας) στους 180 βαθμους στον αερα. Αφου ψηθει αφηνουμε να κρυωσει καλα.
  14. Ετοιμαζουμε το σιροπι μας βαζοντας ολα τα υλικα στην κατσαρολα,ανακατευουμε να λιωσει η ζαχαρη και σταματαμε το ανακατεμα.Απο την ωρα που αρχιζει ο βρασμος κραταμε 5 λεπτα
  15.  και σιροπιαζουμε σιγα σιγα ολη την επιφανεια του γλυκου.
  16. Περιμενουμε λιγο να τραβηξει το σιροπι και κατοπιν ριχνουμε την σοκολατα το μισο ποτηρι που ειχαμε κρατησει απο την αρχη.
  17. Αφηνουμε να κρυωσει το γλυκο μας και μετα κοβουμε σε κομματια και το απολαμβανουμε!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 28 Σεπτεμβρίου 2014