Ευκολη και γρηγορη στην παρασκευη της,πεντανοστιμη με ωραιο τραγανο φυλλο
ετοιμη για να σταθει σε οποιοδηποτε τραπεζι και να σας βγαλει ασπροπροσωπους...η κιμαδοπιτα της Γωγως.
Απολαυστε την!!!
ΓΙΑ ΤΑΨΙ 34 Χ 26
Πολύ εύκολο
Συστατικά
μοσχαρισιο κιμα 500 γρ.
πρασα το λευκο μονο μερος κομμενα καθετα και ψιλοκομμενα σε ροδελες 2 τεμ.
κρεμμυδι ξερο μεγαλο τριμμενο 1 τεμ.
σκορδο ψιλοκομμενο 2 σκ.
πιπεριες Χρωματιστες απο μιση σε καθε χρωμα κομμενες μικρα καρε
κεφαλογραβιερα Αμφιλοχιας τριμμενη 200 γρ.
λευκο κρασι 1/2 κρασοποτηρο
αλατι
πιπερι φρεσκοτριμμένο
μοσχοκαρυδο 2-3 τσιμπιες
ελαιολαδο για το ραντισμα των φυλλων 100 ml
Φυλλα κρουστας η χωριατικα φυλλα για πιτες 6 τεμ.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε τηγανι αντικολλητικο βαζουμε λιγο ελαιολαδο και σωταρουμε τον κιμα
μεχρι να αλλαξει χρωμα,χωρις να τον ανακατευουμε συνεχεια.
Κατοπιν προσθετουμε ολα τα λαχανικα και τα σωταρουμε ολα μαζι.
Σβηνουμε με το κρασι και το αφηνουμε να εξατμιστει.
Σιγομαγειρευουμε μεχρι να δουμε οτι το μιγμα μας στο τηγανι δεν εχει καθολου υγρα και το αφαιρουμε απο την φωτια.
Προσθετουμε το τυρι ανακατευουμε,
προσθετουμε ολα τα μυρωδικα,ανακατευουμε ξανα και αφηνουμε το μιγμα να κρυωσει
μεχρι να ετοιμασουμε τα φυλλα μας.
Λαδωνουμε καλα το ταψι και στρωνουμε το 1ο φυλλο με τα πλαινα του να εξεχουν απο το ταψι.
Το ραντιζουμε καλα με ελαιολαδο
και στρωνουμε παλι με την ιδια διαδικασια τα επομενα 2 φυλλα.
Προσθετουμε την γεμιση,την ισιωνουμε να παει παντου ομοιομορφα σε ολο το ταψι.
Στρωνουμε επανω απο την γεμιση τα φυλλα που εξεχουν λαδωνοντας τα ενα ενα,
σκεπαζουμε με τα υπολοιπα τρια φυλλα σουρωτα μεσα στο ταψι,οχι να εξεχουν απο αυτο.
Τα ραντιζουμε ενα ενα με ελαιολαδο.
Χαραζουμε την πιτα σε κομματια,την ραντιζουμε με ελαιολαδο και ελαφρο ραντισμα με τα δαχτυλα μας με νερακι.
Την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 45 λεπτα μεχρι να παρει ενα ωραιο ροδοκοκκινο χρωμα.
Για να καταλαβουμε αν οι πιτες μας ειναι ψημενες κουναμε το ταψι και δουμε οτι η πιτα μας κουνιεται,εχει δηλαδη ξεκολλησει απο την βαση της ειναι ετοιμη.Την αφαιρουμε απο το φουρνο την κοβουμε σε κομματια και σερβιρουμε σε πιατελα.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΣΟΥΦΛΕ