ΜΠΟΥΦΕΣΟΡΕΚΤΙΚΑ

ΟΙ ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΟΥ!!!

ΕΝΑ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ ΟΡΕΚΤΙΚΟ!!!

svg60
Μερίδες: 10 κομμάτια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • πατατες 5 μετριες
    κεφαλοτυρι 1/2 φλ. τριμμένο
    παρμεζανα 1/2 φλ. τριμμένη
    φετα 1/2 φλ. τριμμενη
    πιπερια φλωρινης 1 κοκκινη
    δυοσμο 4-5 φυλλα ψιλοκομμενα
    βασιλικο 4-5 φυλλα ψιλοκομμενα
    ντοματα 1 μικρη ξεφλουδισμενη και κομμενη στο μουλτι
    μοσχοκαρυδο 1 πρέζα
    αλατι
    πιπερι
    ελαιολαδο για το τηγανισμα
    Για το πανάρισμα
    αλεύρι Λιγο
    φρυγανιά Λιγη
    αυγα 2 χτυπημένα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε καλα και βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε αλατισμενο νερο.
  2. Αφου ετοιμαστουν τις καθαρίζουμε. Τις περνάμε από το μύλο του πουρέ ή τις λιώνουμε με πιρούνι. Τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν.
  3. Κατοπιν κοβουμε στο μουλτι την ντοματα με την πιπερια και τα προσθετουμε στς πατατες.
  4.  Στη συνέχεια βάζουμε τα τυρια,
  5. δυοσμο,βασιλικο, πιπέρι,μοσχοκαρυδο
  6.  και ζυμωνουμε καλα το μειγμα να ενωθουν καλα ολα τα υλικα.Βαζουμε το μειγμα στο ψυγειο για 3 τεταρτα με 1 ωρα να σφιξει.
  7. Τα πλάθουμε σε μπαλάκια  ή πλακέ, βουτάμε τις κροκέτες στο αλεύρι,
  8.  έπειτα στο αυγό 
  9. και στη φρυγανιά.
  10.  Αφήνουμε σε πιατέλα με λαδόκολλα τις κροκέτες στο ψυγείο για 30΄ να στερεοποιηθεί το πανάρισμα. Έπειτα τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά να ροδίσουν.Τις τοποθετουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 22 Σεπτεμβρίου 2011