

Συνταγής
Εκτύπωση
ΟΙ ΠΕΝΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΑΤΗ!!!
Απλο,ευκολο,γρηγορο και πραγματικα πεντανοστιμο πιατο οι πενες του χωριατη..
Εσεις απλα δοκιμαστε το!!!!!
Συστατικά
- πενες - 500 γρ. τρικολορε η’οποιο αλλο ζυμαρικο της αρεσκειας σας
- ντοματίνια - 400 γρ.μινι κομμενα στην μεση
- τυρι κρεμα - 200 γρ. με μυρωδικα
- τυρι κρεμα - 200 γρ. φιλαδελφεια
- ελιες - 80 γρ. καλαμων σε ροδελες
- ελιες - 80 γρ. πρασινες σε ροδελες
- πιπεριες - 140 γρ. φλωρινης σε βαζο κομμενες ζουλιεν (μπαστουνακια)
- γαλα - 400 ml φρεσκο
- γκουντα - 220 γρ. τριμμενο
- αλατι
- πιπερι - φρεσκοτριμμένο
- Ριγανη
- σκορδο - 2 πρεζες σε σκονη
- ελαιολαδο - λίγο
- μαιντανο - ψιλοκομμενος για γαρνιρισμα
Εκτέλεση
- Σε βαθια κατσαρολα γεματη νερο αλατισμενο βραζουμε al dente τα ζυμαρικα μας.
- Τα σουρωνουμε χωρις να τα κρυωσουμε με νερο,τα ριχνουμε παλι στην κατσαρολα και τα αφηνουμε στην ακρη.
- Σε τηγανι προσθετουμε ελαχιστο ελαιολαδο και σωταρουμε τα ντοματινια
- μεχρι να μαραθουν ελαχιστα,προσθετουμε το σκορδο,
- τις ελιες, τα σωταρουμε για λιγο
- προσθετουμε τις πιπεριες και αφαιρουμε απο την φωτια.
- Προσθετουμε αλατι και τα υπολοιπα μυρωδικα
- ανακατευουμε και αφηνουμε στην ακρη.
Βαζουμε στην φωτια το γαλα να αχνισει - και προσθετουμε τα κρεμωδη τυρια
- ανακατευουμε μεχρι να λιωσουν
- και προσθετουμε τα λαχανικα μας που ειχαμε σωταρει,
- τελος ριχνουμε και το τριμμενο γκουντα,
- αλατακι πιπερακι ανακατευουμε
- και τα προσθετουμε στην κατσαρολα με τις πενες.
- Ανακατευουμε καλα να ποτισουν οι πενες
- και τις σερβιρουμε ζεστες με πασπαλισμενο ψιλοκομμενο μαιντανο και σαλατα εποχης.