Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βραζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι για 2 λεπτα.
- Στρωνουμε τις μισες φετες τσουρεκι στο τσερκι να ακουμπαει λιγο η μια στην αλλη,ωστε να μην υπαρχουν κενα στην φορμα.
- Με πινελο βρεχουμε πολυ πολυ καλα το τσουρεκι,τοσο ωστε να ειναι ζουμερο..εκτος και αν το θελετε να ειναι ελαφρα σιροπιασμενο.
- Στρωνουμε απο πανω την πραλινα φουντουκιου
- σκεπαζουμε με τις υπολοιπες φετες τσουρεκιου,να καλυπτει λιγο η μια την αλλη και σιροπιαζουμε παλι με το πινελο.
- Σε κατσαρολιτσα βαζουμε την κρεμα γαλακτος να ζεσταθει,
- και λιγο μολις ερθει σε σημειο βρασμου,την ριχνουμε στο μπολ οπου εχουμε κομματιασει την κουβερτουρα.
- Αφηνουμε λιγο να ζεσταθει η σοκολατα
- προσθετουμε το βουτυρο με το αλατι
- και ανακατευουμε πολυ καλα μεχρι να γυαλισει η γκαναζ.
- Την περιχυνουμε επανω στην τουρτα μας,και παγωνουμε στο ψυγειο.
Στο μιξερ χτυπαμε για 5 λεπτα τα υλικα για την σαντιγι,βγαζουμε το γλυκο αφου εχει παγωσει η γκαναζ διακοσμουμε με σαντιγι
και οτι αλλο βαλει η φαντασια μας.
- Η τουρτα ειναι ετοιμη και πεντανοστιμη!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 4 Οκτωβρίου 2015
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα