ΟΙ ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΗΣ ΓΩΓΩΣ!!!

Ενας αλλος τροπος για να γευτουμε τα ψαρια ειναι οι ψαροκεφτεδες,με απλα και μυρωδατα υλικα στο τηγανι η'στο φουρνο η επιλογη ειναι δικη σας. Ελατε λοιπον να δοκιμασετε τους ψαροκεφτεδες της Γωγως !

svg35
Μερίδες: 20 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • γαλεο 600 γρ.φιλετο η’μπακαλιαρο η’οποιο αλλο ψαρι φιλετο θελετε.
    παξιμαδι 120 γρ. μουλιασμενο σε νερο
    κρεμμυδι 1 ξερο τριμμενο
    κρεμμυδια 3 φρεσκα ολοκληρα ψιλοκομμενα
    μαιντανο 3 κ.σουπας ψιλοκομμενο
    ανηθο 1 κ.σουπας ψιλοκομμενο
    τσιπουρο 1/2 σφηνακι
    αλατι
    ελαιολαδο 50 ml
    καλαμποκαλευρο για το αλευρωμα η’αλευρι για ολες τις χρησεις.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε σε κατσαρολιτσα το ψαρι με λιγο νερο
  2.  να βρασει για 5-6 λεπτα.
  3. Τα σουρωνουμε και τα αφηνουμε να κρυωσουν ωστε να μπορεσουμε να τα κοψουμε.
  4. Σε λεκανιτσα μαδαμε το ψαρι
  5.  ριχνουμε τα κρεμμυδια,
  6. το μουλιασμενο παξιμαδι που το εχουμε στυψει καλα με τα χερια μας,τον ανηθο,τον μαιντανο το αλατι,το τσιπουρο το ελαιολαδο
  7. και αρχιζουμε να ζυμωνουμε πολυ καλα μεχρι να ενωθουν ολα τα υλικα.Βαζουμε το υλικο μας στο ψυγειο να σταθει για μιση με 3/4 της ωρας.
  8. Κατοπιν παιρνουμε λιγη γεμιση στο χερι και πλαθουμε στρογγυλους η μακροστενους κεφτεδες τους αλευρωνουμε και τους τοποθετουμε σε λαμαρινα του φουρνου μας,που εχουμε στρωσει αλουμινοχαρτο η'λαδοκολλα την λαδωνουμε στρωνουμε με την σειρα τους κεφτεδες τους ραντιζουμε απο πανω με ελαιολαδο
  9.  και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 190 βαθμους στον αερα μεχρι να παρουν χρωμα πανω κατω..(δεν τους γυριζουμε)
  10. Αφου ψηθουν τους σερβιρουμε σε πιατελα και τους συνοδευουμε με σαλατα μαρουλι η'λαχανο τουρσι,οποια σαλατα και να διαλεξετε ταιριαζουν απιστευτα οι ψαροκεφτεδες.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 6 Νοεμβρίου 2013