ΝΗΣΤΙΣΙΜΑΟΡΕΚΤΙΚΑ

Η ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΟΥ…!!!

Πεντανόστιμη Σκορδαλιά Παραδοσιακή το ιδανικοτερο συνοδευτικό για τον Μπακαλιάρο!!!Η συγκεκριμένη σκορδαλιά με πατάτα εκτος του οτι είναι ισως η Νοστιμότερη που έχετε γευτεί μέχρι τώρα, έρχεται με ένα μικρό "Μυστικό¨που κάποιοι απο εσάς πιθανόν να μή γνωρλιζετε ωστε να μήν έχετε καούρες και βαρυστομαχιά αφού τη φάτε. Καλή Επιτυχία.

svg30
Μερίδες: 1 μπολ
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • πατατες βρασμενες 4 τεμ. (700 γρ. )
    σκορδο χωρις φυτρο 5 σκ.
    ξυδι 40 ml
    ελαιολαδο 250 ml
    αλατι
    ελαιολαδο για την πολτοποιηση του σκορδου 50 ml

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Καθαριζουμε και κοβουμε σε μικροτερα κομματια τις πατατες.Τις βαζουμε σε κατσαρολα προσθετουμε κρυο νερο και τις βραζουμε για 20-25 λεπτα περιπου.
  2. Μεσα στο μουλτι βαζουμε το σκορδο,τα 50 ml ελαιολαδο, το ξυδι και τα πολτοποιουμε.
  3. Με τρυπητη κουταλα μεταφερουμε τις βρασμενες πατατες στο μιξερ ,προσθετουμε το πολτοποιημενο σκορδο,το αναλογο αλατι και πολτοποιουμε τις πατατες.
  4. Τελος δουλευουμε την σκορδαλια μας ριχνοντας λιγο λιγο το ελαιολαδο.
  5. Παρ'ολα αυτα δοκιμαζετε την σκορδαλια αν χρειαζεται κατι να συμπληρωσετε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 24 Μαρτίου 2011