Μέθοδος Εκτέλεσης
- Καθαριζουμε και πλενουμε πολυ καλα το σπανακι μας και το κοβουμε
σε 4-5 μερη και το βαζουμε σε μεγαλη λεκανη.
- Καθαριζουμε τα πρασα μας τα χαραζουμε σταυρωτα
- και τα κοβουμε μεσα στο σπανακι.
- Στην συνεχεια καθαριζουμε και κοβουμε τα φρεσκα κρεμμυδακια,τον ανηθο
και τα ανακατευουμε.
- Ριχνουμε την τριμμενη φετα,
- και σε ενα μπολ
χτυπαμε τα αυγα,το γαλα,το σιμιγδαλι,
- και τα ριχνουμε στο σπανακι.
- Ριχνουμε με προσοχη το αλατι,το πιπερι το λαδι και ανακατευουμε
πολυ καλα να ενωθουν τα υλικα μας.
- Σε ενα αλλο μπολ βαζουμε το αλευρι,το λαδι, το αλατι,το ξυδι το τριβουμε
με τα χερια μας,και ριχνουμε το χλιαρο νερακι σιγα σιγα μεχρι να εχουμε
μια απαλη μαλακη ζυμη που δεν θα μας κολλαει στα χερια.
Την σκεπαζουμε και την αφηνουμε να σταθει για 30'.
Στην συνεχεια την χωριζουμε στα 4 και τα ανοιγουμε σε αλευρωμενο
παγκο λεπτα φυλλα..οσο μπορουμε..εγω με την βοηθεια του νισεστε εκανα
πολυ ωραια φυλλα χωρις να κολλησει το φυλλο οσο το ανοιγα.
Με ενα πινελο λαδωνουμε το ταψι του φουρνου μας,στρωνουμε το πρωτο φυλλο
- το λαδωνουμε,ριχνουμε το επομενο φυλλο και μετα στρωνουμε το σπανακι μας
ομοιομορφα σε ολο το ταψι.Τα φυλλα που εξεχουν τα γυρναμε προς τα μεσα.
- Σκεπαζουμε με τα επομενα 2 φυλλα,αφου τα εχουμε λαδωσει ενδιαμεσα.
Την χαραζουμε επιφανειακα σε κομματια,ριχνουμε λιγο ελαιολαδο σκορπια
την ραντιζουμε με νερο,
- και την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180
βαθμους στις αντιστασεις για 1 ωρα περιπου μεχρι να ροδισει καλα.(αναλογα τον φουρνο μας)
- Αφου ψηθει την βγαζουμε απο τον φουρνο για να μην ιδρωσει και την κοβουμε σε κομματια
να σερβιρουμε αφου εχει ψιλοκρυωσει λιγο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 12 Δεκεμβρίου 2011
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΣΟΥΦΛΕ