ΓΛΥΚΑΠΙΤΕΣ

Η ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΓΛΥΚΙΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ!!!

Τι να πω γι'αυτη την γαλατοπιτα...? Δεν εχω ξαναφαει τοσο νοστιμη, τοσο αφρατη,γινεται γρηγορα και ευκολα,και το κοστος της μηδαμινο. Φτιαξτε την, την εβδομαδα της Τυρινης,και θα γινει η αγαπημενη ολων!!! Να ευχηθω επισης χρονια πολλα στην κορουλα μου που πριν 25 χρονια σαν σημερα στις 14:10 το μεσημερι του Αγ.Χαραλαμπους ηρθε στον κοσμο. Να τα εκατοστησεις Χριστινακι μου,να σε χαιρομαστε!!! Επισης χρονια πολλα σε οσους και οσες γιορταζουν!

svg60
Μερίδες: 10 κομμάτια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • γάλα 2 λίτρα φρέσκο
    σιμιγδάλι 2 1/2 φλ. τσαγιού ψιλό
    ζάχαρη 2 1/2 φλ. τσαγιού
    φλουδα λεμονι 1 λεμονι
    βανίλιες 2
    αυγά 4
    βούτυρο 2 κ.σ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
    ζαχαρη
    κανελα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βάζουμε το γάλα να βράσει σε μια κατσαρολα
  2.  με το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το βούτυρο και τη φλούδα.
  3.  Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.
  4. Μόλις δέσει το μείγμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες
  5. και τα ρίχνουμε μέσα όσο αυτό είναι ακόμη ζεστό, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα.
  6. Σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. αδειάζουμε το μείγμα (αφού έχουμε αφαιρέσει τη φλούδα)
  7.  και ψήνουμε στους 170oC, σε προθερμασμένο φούρνο, σε αντιστάσεις, για 45΄, μέχρι να ροδίσει.
  8. Κόβουμε σε κομμάτια μπακλαβαδωτά και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.
Η συνταγη ειναι της Αργυρως Μπαρμπαριγου
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 10 Φεβρουαρίου 2012