ΠΙΤΕΣ

Η ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΕΓΙΝΕ ΠΙΤΑ!!!

Ειναι οτι ακριβως υποσχεται ο τιτλος... Μια χωριατικη σαλατα κλεισμενη στα υπεροχα χωριατικα  τραγανα φυλλα Κοζανης με αλευρι ολικης αλεσης της ALFA!!! Ειναι απλα πεντανοστιμη... Δοκιμαστε την!!!

Συστατικά

  • χωριατικο φυλλο 1 συσκευασια Κοζανης Κιχι με αλευρι ολικης αλεσης της ALFA (6 φυλλα)
    ντοματα 4 μεγαλες χωρις την σαρκα τους κομμενες σε κυβους
    πιπεριες 4 πρασινες κομμενες σε κυβους
    κρεμμυδια 3 μεγαλα ξερα σε κυβους
    ελιες 180 γρ. της αρεσκειας σας χωρις κουκουτσια κομμενες σε ροδελες
    φέτα 400 γρ. σκληρη φετα κομμενη σε κυβους
    μαιντανο ψιλοκομμενο
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    ριγανη
    ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ετοιμαζουμε ολα τα υλικα μεσα σε μια λεκανη
  2.  τα ανακατευουμε πολυ καλα και τα αφηνουμε κατα μερος.
  3. Αφου εχουμε ξεπαγωσει τα φυλλα βασει των οδηγιων της συσκευασιας,
  4. αλειφουμε με πινελο ελαιολαδο σε ταψι Νο 34 επι 26 και στρωνουμε 3 φυλλα απο κατω ραντισμενα ενα ενα με ελαιολαδο και τα φυλλα να εξεχουν εκτος ταψιου.
  5. Προσθετουμε την γεμιση και την στρωνουμε ομοιομορφα να παει παντου,και γυρναμε τα φυλλα  που εξεχουν προς τα μεσα..δηλαδη επανω στην πιτα.
  6. Στρωνουμε τα επομενα αλλα 3 φυλλα απο πανω σουρωτα ομως οχι να εξεχουν εκτος ταψιου,ραντισμενα με ελαιολαδο και αυτα ενα ενα.
  7. Χαραζουμε την πιτα σε κομματια,την ραντιζουμε με ελαιολαδο και ελαχιστο νερακι
  8. και την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180 βαθμους για 45-50 λεπτα και αναλογα το φουρνο μας μεχρι να ροδοκοκκινισει η πιτα μας πανω κατω.
  9. Την αφαιρουμε απο το φουρνο την κοβουμε σε κομματια να μην ιδρωσει στο ταψι και την σερβιρουμε σε πιατελα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 1 Ιουλίου 2016