ΘΑΛΑΣΣΙΝΑΣΑΛΤΣΕΣ/ΣΩΣ

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΨΗΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ!!!

Εξαιρετικος,πεντανοστιμος,γευστικοτατος μεζες. Καλαμαρακια γεμιστα με φετα και ψητη πιπερια φλωρινης,λουσμενα με υπεροχη σαλτσα ψητης ντοματας. Απολαυστε τα!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
    καλαμαρακια 750 γρ. φρεσκα
    χυμό λεμόνι ενος λεμονιου
    αλατι
    ουζο 1 φλυτζανακι μικρο του καφε
    ελαιολαδο 1 φλυτζανακι μικρο του καφε
    θυμαρι
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
    φετα 300 γρ.τριμμενη
    πιπεριες 180 γρ. φλωρινης ψητες απο βαζο ψιλοκομμενες
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    οδοντογλυφιδες για το κλεισιμο των καλαμαριων
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
    ντοματες 4 κοκκινες ωριμες κομμενες στην μεση
    ελαιολαδο 1 μικρο φλυτζανακι του καφε
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    θυμαρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Καθαριζουμε τα καλαμαρακια,εσωτερικα και κεφαλια. Τα πλενουμε καλα και τα βαζουμε σε λεκανη με ολα τα υλικα της μαριναδας και τα βαζουμε στο ψυγειο μεχρι την ωρα που θα τα ψησουμε.
  2. Βαζουμε τις κομμενες ντοματες σε ταψακι με τα μυρωδικα του και το ελαιολαδο
  3. και τις ψηνουμε στους 180 βαθμους στον αερα για 45 λεπτα.
  4. Οταν ψηθουν οσο ειναι ζεστες με πηρουνι τις πιεζουμε να λιωσουν
  5.  και κατοπιν τις πολτοποιουμε στο μουλτι
  6.  και αφηνουμε την σαλτσα στην ακρη. Σε μπολ βαζουμε την τριμμενη φετα με τις ψιλοκομμενες πιπεριες,το πιπερι ανακατευουμε
  7.  και γεμιζουμε τα καλαμαρακια οχι μεχρι επανω μεχρι τα 3/4 περιπου για να μην χυθει η γεμιση την ωρα του ψησιματος και κλεινουμε το ανοιγμα του καλαμαριου με οδοντογλυφιδα.
  8. Τα κεφαλια τα περναμε σε μικρη σουβλα η'ξυλινα καλαμακια για ευκολια στο ψησιμο.
  9. Ετοιμαζουμε την φωτια στην ψησταρια (αν θελουμε τα ψηνουμε στο γκριλ του φουρνου μας απλα στα καρβουνα ειναι πολυ πιο νοστιμα)
  10. Αρχιζουμε το ψησιμο βαζοντας τα στη σχαρα και ενω τα καρβουνα μας ειναι ηδη ετοιμα.
  11. Δεν εχουμε δυνατη φωτια να μην αρπαξουν τα καλαμαρια μας,
  12. και δεν τα πολυψηνουμε και στεγνωσουν,μολις παρουν ενα ωραιο ροδοκοκκινισμενο χρωμα τα αφαιρουμε απο την φωτια
  13.  και τα συνοδευουμε επανω σε φρυγανισμενο ψωμι που εχουμε ψησει στα καρβουνα και την σαλτσα ψητης ντοματας.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 22 Μαΐου 2015