ΘΑΛΑΣΣΙΝΑΝΗΣΤΙΣΙΜΑΡΥΖΙ

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ!!!

Ενα νοστιμοτατο,νηστισιμο φαγακι..

svg60
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • καλαμαρακια 1 κιλο μετρια
    κρεμμυδι 1 μεγαλο ξερο
    κρεμμυδακια 3 φρεσκα
    σκορδο 2 σκ.
    μαιντανo 5-6 κλωναρακια
    χυμό λεμόνι 1/2 λεμονι
    ρυζι 1 κουπα
    ντοματακια κονκασε 1 συσκευασια
    αλατι
    πιπερι
    ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Χωριζουμε το κεφαλι απο το σωμα,αφαιρουμε το κοκαλο και οτι αλλη ακαθαρσια απο το σωμα,τα πλενουμε καλα και τα αφηνουμε στην ακρη. Αφαιρουμε τα ματια απο το κεφαλι,και αρχιζουμε να ψιλοκοβουμε πλοκαμια και κεφαλι.
  2. ψιλοκοβουμε τα κρεμμυδια το σκορδο,και τα σωταρουμε με λιγο ελαιολαδο,σε ενα τηγανι
  3. στην συνεχεια ριχνουμε τα ψιλοκομμενα πλοκαμια,τα σωταρουμε και αυτα,
  4. ριχνουμε  το μαιντανο,το χυμο λεμονιου
  5. την μιση συσκευασια ντοματακια,αλατοπιπερωνουμε και τα αφηνουμε να σιγοβρασουν για 5 λεπτα,
  6. και στην συνεχεια ριχνουμε το ρυζι
  7.  με 2 κουπες νερο,
  8.  και τα αφηνουμε μεχρι να βρασει το ρυζι.
  9. Τελος με την βοηθεια ενος μικρου κουταλιου παιρνουμε λιγη λιγη γεμιση και γεμιζουμε τα καλαμαρακια,τα κλεινουμε με μια οδοντογλυφιδα και τα τοποθετουμε σε ενα ταψακι.
  10. Προσθετουμε την υπολοιπη ντοματα
  11. ,προσθετουμε λιγο ελαιολαδο μια κουπα νερο, αλατοπιπερο,
  12. σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο το ταψι και ψηνουμε σε προθερμαμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 35 λεπτα και τελος αφαιρουμε το αλουμινοχαρτο και τα αφηνουμε για πολυ λιγο να παρουν λιγο χρωμα και ειναι ετοιμα. Μην τα αφησετε πολυ στο φουρνο γιατι θα στεγνωσουν, και θα σκληρυνει το κρεας τους.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 9 Μαρτίου 2011