Τα πλενουμε πολυ καλα και τα στραγγιζουμε.Τα καλαμαρακια δεν τα κοβουμε σε ροδελες τα αφηνουμε ως εχουν.
Βαζουμε σε μια κατσαρολα το λαδι να ζεσταθει και ριχνουμε το χοντροκομμενο κρεμμυδι με το σκορδο και τα σωταρουμε.
Στην συνεχεια ριχνουμε τα καλαμαρακια
τα σωταρουμε μαζι
και κατοπιν τα κρεμμυδακια.
Τα σωταρουμε παλι ολα μαζι
και σβηνουμε με το ξυδι.
Αφηνουμε να εξατμιστει και ριχνουμε τις τριμμενες ντοματες,
τη δαφνη,το μπαχαρι την κανελα και το πιπερι.
Κλεινουμε με το καπακι και σε μετρια θερμοκρασια αφηνουμε να βρασει το φαγητο μας μεχρι να μεινει με πηχτη σαλτσουλα..περιπου μιαμιση ωρα
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γαριδομακαρονάδα με Ούζο Πεντανόστιμη
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο
ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ