ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΙΤΑ!!!

Πριν 1 χρονο περιπου ειχα κανει αναρτηση καλαμαρακια τηγανιτα με τραγανη κρουστα εξωτερικα και μαλακα εσωτερικα,με τεραστια επιτυχια πρωτα στα δημοφιλη, και πολλες ευχαριστιες για το τελειο αποτελεσμα απο τις δοκιμες των αγαπητων αναγνωστων του μπλογκ μου. Ερχομαι παλι να δωσω επισης το τελειο αποτελεσμα με τα καλαμαρακια αλλα αυτη τη φορα στο φουρνο σαν τηγανιτα με το ιδιο ακριβως αποτελεσμα..με τον τροπο αυτο μαγειρεματος κανουμε αρκετη οικονομια θα ελεγα στο λαδι που θα χρησιμοποιουσαμε για το τηγανισμα,το πεταγμα απο τα καλαμαρακια καθως επισης και ολη την βρωμια στην κουζινα μας. Κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι η καλυτερη λυση για μια νοικοκυρα να φτιαχνει με αυτο τον τροπο τα καλαμαρακια χωρις καν να το σκεφτει. Επειδη δεν θελω να επαναλαμβανω τα ιδια πραγματα στην συνταγη θα σας βαλω τα υλικα,και θα σας παραπεμψω στην παλιοτερη συνταγη να δειτε την διαδικασια μεχρι και το αλευρωμα και μετα συνεχιστε την αναγνωση εδω..ελπιζω να μην σας κουρασω με αυτο τον τροπο. Εσεις το μονο που εχετε να κανετε ειναι μια δοκιμη!!!

svg25
Μερίδες: 4 άτομα
Εύκολο

Συστατικά

  • καλαμαρακια 1 κιλο μετρια φρεσκα η’κατεψυγμενα
    χυμό λεμόνι απο 1 λεμονι
    ουζο 1 φλυτζανακι μικρο του καφε
    αλατι
    ελαιολαδο
    αλευρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Για να δειτε την διαδικασια μεχρι και το αλευρωμα πατηστε ΕΔΩ
  2. Στην συνεχεια στρωνουμε λαδοκολλα σε λαμαρινα του φουρνου μας,την ψεκαζουμε με ελαιολαδο πολυ καλα σε ολη την επιφανεια
  3. βαζουμε με την σειρα τα καλαμαρακια,τα ψεκαζουμε και αυτα με ελαιολαδο και τα ψηνουμε σε πολυ καλα προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους στον αερα μεχρι να παρουν το χρυσοκιτρινο χρωμα οπως οταν θα τα τηγανιζαμε.(δεν τα γυρναμε,ψηνονται το ιδιο ομοιομορφα πανω κατω)
  4. Τα αφαιρουμε απο τον φουρνο
  5. τα σερβιρουμε σε πιατελα με λεμονακι και σαλατα εποχης.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 30 Οκτωβρίου 2013