ΘΑΛΑΣΣΙΝΑΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ!!!

Αν και προτιμω και αγαπαω απιστευτα το τηγανιτο και ψητο καλαμαρι με την συγκεκριμενη συνταγη καταλαβα πως εκανα λαθος που δεν το προτιμουσα μαγειρευτο. Καλαμαρια μεγαλα δεν βρηκα και εφτιαξα μικρα. Καλη εβδομαδα σε ολους ευχομαι!!!

svg60
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • καλαμαρια 4 καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
    πράσα 4 καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
    κρεμμύδια 2 ξερά σε λεπτές φέτες
    ντομάτες 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένες
    ελαιόλαδο 1/3 φλιτζ. τσαγιού
    λευκο κρασι 1/3 φλιτζ. τσαγιού ξηρό
    αλάτι
    πιπέρι Φρεσκοτριμμένο
    μαϊντανό λίγο ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καλαμάρια για 1΄, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  2.  Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5΄-6΄. 
  3. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. 
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20΄, μέχρι το φαγητό να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει μόνο με το λάδι του.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 30 Οκτωβρίου 2011