ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ!!!

Φοβερος μεζες ιδανικος με σαλατα χωριατικη,μπυριτσα η'ουζακι και καλο παρεακι!!! Δοκιμαστε τα!!! Για το μαριναρισμα των καλαμαριων δειτε ΕΔΩ

svg35
Μερίδες: 4 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • καλαμαρια 1 κιλο μεγαλα για γεμισμα
    ντοματα (κομμενη σε μικρα καρε)
    πιπερια πρασινη (κομμενη σε μικρα καρε)
    πιπερια φλωρινης (κομμενη σε μικρα καρε)
    φετα Τυρι (κομμενη σε μικρα κομματια η’τριμμενη)
    κεφαλοτυρι (κομμενο σε μικρα καρε)
    ελιες (χωρις κουκουτσια κομμενες )
    Μαιντανο (ψιλοκομμενο)
    δυοσμο (ψιλοκομμενο)
    αλατι
    πιπερι
    ριγανη
    Ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Καθαριζουμε και πλενουμε με προσοχη τα καλαμαρια μας,
  2. τα βαζουμε σε λεκανη και ριχνουμε τα υλικα για το μαριναρισμα και τα βαζουμε για μια ωρα στο ψυγειο.
  3. Σε μια λεκανιτσα κοβουμε σε μικρα καρε την ντοματα, τις πιπεριες,
  4. τα τυρια,
  5. μαιντανο,δυοσμο,ελιες,
  6. αλατι,πιπερι ριγανη
  7. και ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν ολα τα υλικα μας.
  8. Αφου μαριναριστουν τα καλαμαρια,πεταμε τα υγρα απο την λεκανη,και με κουταλι αρχιζουμε να γεμιζουμε ενα ενα τα καλαμαρια
  9.  και να τα κλεινουμε με τις οδοντογλυφιδες.
  10. Με ενα πινελο τα λαδωνουμε και απο τις 2 μεριες καθως και τα κεφαλια τους τα οποια ειναι χωρια απο το σωμα τους και τα αλατιζουμε.
  11. Και τωρα δωστε την σκυταλη στον συζυγο να αναψει τα καρβουνα και φυσικα να τα ψησει.
  12. Αφου ψηθουν αν θελετε στιψτε απο πανω τους λεμονακι.
  13. Το αποτελεσμα??? Φοβερος μεζες ιδανικος τωρα το καλοκαιρακι με σαλατα χωριατικη,μπυριτσα η'ουζακι και καλο παρεακι.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 2 Ιουνίου 2013