Μέθοδος Εκτέλεσης
- Καθαριζουμε και πλενουμε με προσοχη τα καλαμαρια μας,
- τα βαζουμε σε λεκανη και ριχνουμε τα υλικα για το μαριναρισμα και τα βαζουμε για μια ωρα στο ψυγειο.
- Σε μια λεκανιτσα κοβουμε σε μικρα καρε την ντοματα, τις πιπεριες,
- τα τυρια,
- μαιντανο,δυοσμο,ελιες,
- αλατι,πιπερι ριγανη
- και ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν ολα τα υλικα μας.
- Αφου μαριναριστουν τα καλαμαρια,πεταμε τα υγρα απο την λεκανη,και με κουταλι αρχιζουμε να γεμιζουμε ενα ενα τα καλαμαρια
- και να τα κλεινουμε με τις οδοντογλυφιδες.
- Με ενα πινελο τα λαδωνουμε και απο τις 2 μεριες καθως και τα κεφαλια τους τα οποια ειναι χωρια απο το σωμα τους και τα αλατιζουμε.
- Και τωρα δωστε την σκυταλη στον συζυγο να αναψει τα καρβουνα και φυσικα να τα ψησει.
- Αφου ψηθουν αν θελετε στιψτε απο πανω τους λεμονακι.
- Το αποτελεσμα??? Φοβερος μεζες ιδανικος τωρα το καλοκαιρακι με σαλατα χωριατικη,μπυριτσα η'ουζακι και καλο παρεακι.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 2 Ιουνίου 2013
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γαριδομακαρονάδα με Ούζο Πεντανόστιμη
Μπακαλιαρος Τηγανητος με Κουρκουτι Φανταστικο
ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ