Τι λετε για καλτσονε και πιτσα με μερεντα ζεστη να λιωνει και να ρεει με αφρατη,μαλακη ζυμη
πιτσας με προζυμι?
Μια ζεστη σοκολατα ροφημα, καλτσονε και πιτσα με μερεντα μπροστα στο τζακι οτι καλυτερο!!!
Απολαυστε τα!!!
20
Μερίδες: 4 κομμάτια
Εύκολο
Συστατικά
φύλλο ζύμης 600 γρ. για πιτσα με προζυμι της (Alfa)
Merenda 360 γρ. περιπου
μπανάνα 1 κομμενη σε ροδελες
ξηροί καρποί ή καρυδια χοντροκομμενοι προαιρετικα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Η συσκευασια περιεχει 2 μικρα μακροστενα φυλλα.Το ενα φυλλο το εκανα 3 καλτσονε και το αλλο πιτσα. Ξεπαγωνουμε τα φυλλα.Το φυλλο που εκανα τα καλτσονε το εκοψα στα 3.
Με ενα πλαστρακι τα ανοιγουμε λιγο,βαζουμε απο 1 κ.σουπας μεγαλη μερεντα,
το διπλωνουμε-σκεπαζουμε την γεμιση κλεινουμε τις ακρες πολυ καλα
και μετα τις γυριζουμε προς τα μεσα σχηματιζοντας κοθρο.
Τα τοποθετουμε σε ταψακι με λαδοκολλα και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 230 βαθμους στον αερα μεχρι να παρουν χρωμα. Καθως τα βγαλουμε απο το φουρνο τα αχνιζουμε με ζαχαρη αχνη.
Για την πιτσα απλωσα σε ταψακι την ζυμη την τρυπησα σε ολη την επιφανεια της με πιρουνι να μην φουσκωσει,
και την εψησα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να ψηθει παρει χρωμα.
Καθως την βγαλουμε καυτη απο τον φουρνο απλωνουμε μπολικη μερεντα σε ολη της την επιφανεια,την μπανανα σε ροδελες και αν θελουμε ξηρους καρπους και την απολαμβανουμε ζεστη ζεστη.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα