ΚΑΛΤΣΟΝΕ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΒΡΑΣΤΟ ΑΥΓΟ!!!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σάλτσα κιμά που σας έχει περισσέψει από το χθεσινό τραπέζι και να εντυπωσιάσετε και την επόμενη μέρα... Εγω εφτιαξα κιμα,ειχα ζυμη πιτσας στην καταψυξη και εκτελεσα την συνταγη αυτη που πιστεψτε με ειναι καταπληκτικη! Συμπληρωσα στον κιμα μανιταρια (κονσερβα)πρασινη πιπερια. 1/2 δόση ζύμη για πίτσα(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

svg60
Μερίδες: 4 άτομα
Εύκολο

Συστατικά

  • ζύμη 1/2 δόση για πίτσα
    σάλτσα κιμά 1 φλ. που περίσσεψε από το χθεσινό τραπέζι
    αυγά 2 βρασμένα (σφιχτά) αν δεν σας αρεσει το αυγο μπορειτε να το αφαιρεσετε
    φέτα 1 φλ. τσαγιού σε τρίμμματα
    γραβιέρα 1 φλ. τσαγιού τριμμένη (εγω εβαλα πεκορινο)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε δίσκο 35 εκ.
  2.  Σε αλευρωμένη λαμαρίνα ή ταψάκι απλώνουμε τη ζύμη.  Εγω εφτιαξα 4. Απλώνουμε στη μισή ζύμη τη σάλτσα κιμά (όσο πιο στεγνή γίνεται),  κόβουμε τ’ αυγά σε φέτες και τα στρώνουμε πάνω στη σάλτσα.
  3.  Πασπαλίζουμε με τα τυριά.
  4.  Διπλώνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο. Πατάμε με τα δάχτυλα την ένωση των δύο φύλλων να κλείσουν καλά.  Στρίβουμε τις άκρες σε κόθρο. Αν θέλουμε, αλείφουμε το καλτσόνε με ελάχιστο γάλα.(εγω δεν εβαλα)
  5.  Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια με μαχαίρι γιατί θα φουσκώσει πολύ στο φούρνο. Ψήνουμε το καλτσόνε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C για 25΄, μέχρι να ροδίσει καλά.
  6. 1/2 δόση ζύμη για πίτσα
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 13 Οκτωβρίου 2011