Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ζεσταινουμε σε αντικολλητικο τηγανι λιγο ελαιολαδο και προσθετουμε κρεμμυδια,σκορδο,πρασο,πιπερια τα σωταρουμε ελαφρως
- και προσθετουμε τα καλαμαρακια.
- Τα σωταρουμε ολα μαζι πολυ καλα
- και σβηνουμε με το κρασι.
- Αφηνουμε να εξατμιστει το κρασι και προσθετουμε την 1 τοματα σε μικρα καρε πιπερακι και λιγη κανελιτσα κανα δυο πρεζες.
- Ανακατευουμε και αφηνουμε σε μετρια θερμοκρασια να σιγομαγειρευτουν μεχρι να μαλακωσουν τα καλαμαρακια
- και πιουν ολο το ζουμι τους.
- Τοτε σβηνουμε το ματι της κουζινας,προσθετουμε αλατι,τυρια,μαιντανο και δυοσμο.
- Ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν τα υλικα και με μικρο κουταλι γεμιζουμε ενα ενα τα κανελονια στρωμενα σε πυρεξ,ταψι το ενα διπλα στο αλλο.
- Καλυπτουμε επανω τα κανελονια με την τριμμενη τοματα,πασπαλιζουμε με πιπερι,λιγη κανελα τριμμενη,λιγο ελαιολαδο σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο το ταψι και ψηνουμε για 40 λεπτα περιπου σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα.
- Τελος αφαιρουμε το αλουμινοχαρτο πασπαλιζουμε με κιτρινο τριμμενο τυρι της αρεσκειας μας αφηνουμε μεσα στο ζεστο φουρνο να λιωσει το τυρι
- αφαιρουμε το φαγητο μας και σερβιρουμε ζεστα τα κανελονια.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 6 Μαρτίου 2017
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γαριδομακαρονάδα με Ούζο Πεντανόστιμη
Μακαρονοσαλατα Ευκολη Πεντανοστιμη σε 5' Κρύα Σαλάτα Ζυμαρικών Γρηγορη Καλοκαιρινη Σαλατα
Μπακαλιαρος Τηγανητος με Κουρκουτι Φανταστικο