ΖΥΜΑΡΙΚΑΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ!!!

Μια διαφορετικη συνταγη για κανελονια γεμιστα που ξερουμε ως συνηθως με κιμα,σπανακι κ.λ.π αλλα με καλαμαρακια ψιλοκομμενα,τυρια και μυρωδατα λαχανικα. Αν νηστευετε μπορειτε να παραλειψετε τα τυρια. Δικα σας!!!!

svg70

Συστατικά

  • κανελόνια 250 γρ.
    καλαμαράκια 1.200 γρ. καθαρισμενα και ψιλοκομμενα μαζι με τα κεφαλια τους
    πράσα 2 ψιλοκομμενα το λευκο τρυφερο μερος τους
    κρεμμυδι 1 ξερο τριμμενο
    σκορδο 1 σκ. ψιλοκομμενη
    πιπερια 1 μεγαλη στρογγυλη πρασινη κομμενη σε μικρα καρε
    ντοματα 1 κομμενη σε μικρα καρε
    γραβιέρα 100 γρ.
    φέτα 100 γρ. τριμμενη
    δυόσμο Λιγα φυλλα φρεσκο ψιλοκομμενο
    μαιντανο Λιγα φυλλα ψιλοκομμενο
    λευκο κρασι 100 ml
    ελαιολαδο
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    κανελα τριμμένη
    ντοματα 700γρ τριμμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ζεσταινουμε σε αντικολλητικο τηγανι λιγο ελαιολαδο και προσθετουμε κρεμμυδια,σκορδο,πρασο,πιπερια τα σωταρουμε ελαφρως
  2. και προσθετουμε τα καλαμαρακια.
  3. Τα σωταρουμε ολα μαζι πολυ καλα
  4. και σβηνουμε με το κρασι.
  5. Αφηνουμε να εξατμιστει το κρασι και προσθετουμε την 1 τοματα σε μικρα καρε πιπερακι και λιγη κανελιτσα κανα δυο πρεζες.
  6. Ανακατευουμε και αφηνουμε σε μετρια θερμοκρασια να σιγομαγειρευτουν μεχρι να μαλακωσουν τα καλαμαρακια
  7. και πιουν ολο το ζουμι τους.
  8. Τοτε σβηνουμε το ματι της κουζινας,προσθετουμε αλατι,τυρια,μαιντανο και δυοσμο.
  9. Ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν τα υλικα και με μικρο κουταλι γεμιζουμε ενα ενα τα κανελονια στρωμενα σε πυρεξ,ταψι το ενα διπλα στο αλλο.
  10. Καλυπτουμε επανω τα κανελονια με την τριμμενη τοματα,πασπαλιζουμε με πιπερι,λιγη κανελα τριμμενη,λιγο ελαιολαδο σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο το ταψι και ψηνουμε για 40 λεπτα περιπου σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα.
  11. Τελος αφαιρουμε το αλουμινοχαρτο πασπαλιζουμε με κιτρινο τριμμενο τυρι της αρεσκειας μας αφηνουμε μεσα στο ζεστο φουρνο να λιωσει το τυρι
  12.  αφαιρουμε το φαγητο μας και σερβιρουμε ζεστα τα κανελονια.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 6 Μαρτίου 2017